Yörük Yarenlik Şöleni Cumartesi günü

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen, geleneksel olarak Yayla Karaçulha Yörük Yarenlik Şöleni, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan etkinlik, Seydikemer Yayla Karaçulha Mahallesi Güreş Sahası'nda yapılacak.

  • 1780
Yörük Yarenlik Şöleni Cumartesi günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

27 Temmuz Cumartesi günü Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak’ın sunumu ile başlayacak şölende mahalli sanatçıların katılımı ile düzenlenecek Büyük Yaren konserinde İsmail Uzunoğlu, Mehmet Şentürk, Caner Yağlı, Sebahattin Kundakçı, Hasan Gazi Adıgüzel, Fatmanur Göçmez, İsmail Peynirci, Salih Kuzucu, Cemil Cevizci, Oğuz Dalgıç, Faruk Çatal, Ahmet Eraslan, Mevlüt Göçmez, Niyazi Güngör, Şencay Çam, Şadi Yavuz, Yunus Yılmaz, İsmet Kocaoğlan, Hasan Göçmez, Hamza Özkaraca ve Ömer Göçmez sahne alacak. Ayrıca aynı gün Karaçulha Tiyatro ekibinin komedi gösterisi ve ağıtlar eşliğinde Yörük Gelini kınası yakılacak.

 

Karaçulha halkının birlik ve beraberliğini arttırmak adına geleneksel olarak her yıl yapılan şölenin ikinci gününde ise sanatçılar Nazmi Akkuş, Fatma Meşe Öz ve Engin Çatal’ın sahne alacak. Öte yandan programda eşek ve çuval yarışı, halat çekme gibi ilginç yarışmalar da yapılacak. Temsili Yörük göçünün de yer alacağı organizasyon, renkli görüntülere sahne olacak.

 

Karaçulha Derneği Gönüllüleri Başkanı Halil Hancı, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu organizasyona tüm Fethiye ve Seydikemer halkını davet etti.

 

 

Bakmadan Geçme