Yörük Türkmen Derneklerinden Şehitlerimize Saygı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğinde şehitlerimiz ruhuna düzenlenen lokma etkinliğine yoğun katılım oldu. Fethiye Yörük Türkmen Derneği önünde gerçekleştirilen etkinlikte şehitlerimiz için dualarda da bulunuldu.

  • 782
Yörük Türkmen Derneklerinden Şehitlerimize Saygı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri, Barış Pınarı Harekatışehitleri ve tüm şehitlerimiz için lokma ikramında bulunulup, dualar gerçekleştirdi. Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Boğalar Yörük Türkmen Derneği Başkanı ve 24. Dönem AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz’ün de katıldığı etkinliğe Fethiye’deki sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri de katıldı. 
“Şehitlerimizin ruhuna lokma döktürülüp, ikramların yapıldığı etkinliği şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek ve şehitlerimizin ruhuna düzenledik” diyen Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Türk Devletimizin kararı ile ordumuz Suriye’de operasyon yapıyor. Oraya barış ve huzurun gelmesi lazım. Türkiye’ye gelen 5 milyon Suriyeli’nin geri dönebilmesi için ve ileride Türkiye’ye bir zarar gelmemesi için oranın silahsızlanması gerekiyor. Ordumuzun, devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. 

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, “40 yıldır bu topraklarda, bu coğrafyada 40 yıldır terör belasından çekiyoruz. Komşunuz Suriye teröristlere yataklık ediyor. Bu terör örgütü Kürt kardeşlerimizi ve çocuklarımızı öldürdü. Öğretmen, asker, doktor, memur demeden teröristler canlarına kıydılar. Askerimiz bu terör belasını temizlemek için güvenlik koridorunu sağlamaya çalışıyor. Yörük Dernekleri olarak şehitlerimizi saygıyla anarken, kahraman askerlerimizin arkasındayız” dedi. 
Boğalar Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı ve 24. Dönem AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, “Bütün dünyanın bizi tarihten silmek istediği dönemlerde halkımız topyekun bir araya gelmiş. Kahraman ordumuz şu anda sınır ötesi bir harekatta. Zulme uğrayan insanlara barış götürüyor. Bölgemiz insanlarının da konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bizler de bu etkinlikte birlik beraberliğimizi ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz de “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Kahraman ordumuza Barış Pınarı Harekatında başarılar diliyorum” dedi.  


 

Bakmadan Geçme