'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü

Üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu dün başladı. Fethiye'de yaklaşık 50 okulda 7300 üniversite adayı sınava giriyor. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile saat 10.15'te başlayıp, 13.15'te son buldu. Sınav sorularına tepki gösteren Öznur Göktaş, 'Bu soruları hazırlayanlara sesleniyorum yazık günah değil mi bu çocuklara?' dedi.

  • 3073
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu dün Temel Yeterlilik Testi (TYT)  ile başladı. 2021-YKS kapsamında saat 10.15'te başlayan TYT'de adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Bugün Alan Yeterlilik Testi 10.15'te başlayıp, 13.15’te son buldu. Yabancı Dil Testi ise 15.45'te başlayacak 17.45'te sona erecek. Sınavda üniversite adaylarının maskeleri takılı oluğu için klimaların açıldığı öğrenilirken, matematik sorulanının paragraf şeklinde olması öğrenci ve velileri isyan ettirdi. 
“BEN HİÇBİR TÜRLÜ YAPAMIYORUM”
Sınav çıkışı FRT TV’ye sınavı değerlendiren Üniversite Adayı Beytullah Topaloğlu, “ Sınav normal seviyedeydi. Zor değildi. Yapabilen yapabildiği kadarını yaptı. Ben hiçbir türlü yapamıyorum o yüzden bıraktım geldim. Sınıfta maskeler takıldığı için klimalar açıktı. Sınav TYT’ye göre kolaydı. AYT matematik kolaydı 20 soru yaptım. AYT Fen Bilimleri de basitti. Hedefim polis olmak.” dedi.
“BÜTÜN HAYALLERİNİ YIKTINIZ”
Kızının sınavı için gelen Öznur Göktaş matematik sorularının paragraf halinde olmasına tepki göstererek, “Kızım gerçekten bütün emeklerinin karşılığını alamadı. Bir insan böyle bir soru sorabilir mi çocuklara? Neden bu ülkenin çocuklarının kendi çocuklarınızın hakkını bu kadar yiyorsunuz? Çok çalıştılar sınava. Sayısal ise sayısal olsun soruların içinde. Benim çocuğum 115 net yapıyordu şu anki hale bak. Bütün hayallerini yıktınız. Sonrasında hepsi yurtdışına gidecek. Ben evladımın yurt dışına gitmesini istemiyorum. Bu ülkede kalıp bu ülkeye hizmet etsin istiyorum. Ama resmen itekliyorsunuz. Yurtdışına gidecekler başka çaresi yok. Yazık günah değil mi bu çocuklara. Bu ülkeye hizmet vermek istiyor ve ben istiyorum ki benim çocuğum burada kalsın. Çocukların psikolojisini bozarak böyle sorular mı sorulur. Hepimiz üzgünüz. Bir bakın kim hazırlamış soruları. Bu soruları hazırlayanlara sesleniyorum; yazık günah değil mi bu çocuklara? Böyle mi eleme sorusu mu olur. Pandemiden dolayı benim çocuğum bir sene boyunca hiç okula gidemedi. Okulu İstanbul’daydı ama pandemi nedeniyle Fethiye’ye gelmek zorunda kaldı. Bu çocukların hayallerine, bizim de emeklerimize günah. Soruları hazırlayan arkadaşlar rahat uyuyor mu acaba?” diye konuştu. 

'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü
'YKS' Maratonunda 'AYT' Günü

Bakmadan Geçme