YKKE Derneği'nden açıklama

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen okulların yarı yıl tatiline girmesinden dolayı basın açıklaması yaptı.

  • 736
YKKE Derneği'nden açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen tarafından yaptığı basın açıklamasında “ Değerli Fethiyeliler; Öğrencilerimiz ve okullarımız 15 günlük tatile girdi. Değerli anne babalar; tatilde çocuklarımızın okul dışı etkinliklere, kurslara veya benzeri çalışmalara katılma zamanı olacak. Bu zamanlarını mümkün olduğunca kendi istekleri doğrultusunda değerlendirsinler. Onların yapacakları en iyi iş kitap, dergi veya benzeri yayınları okumak  olacaktır. Kitap okuyan bir öğrenci kendi yol haritasını kendisi çizer. İlkokul çağındaki çocuklarımız masal ve öykü kitaplarını çok seveceklerdir. Doğrudan kendiniz okuyabilirsiniz veya birlikte okuyunuz. Onlara masal anlatarak hayal dünyalarını genişletiniz. Çocuklarınız bir kursa, bir etkinliğe gitmek istiyorlarsa veya siz böyle bir çalışmayı uygun görüyorsanız onların resim, müzik, spor, matematik gibi etkinliklere katılmasını sağlayınız. Veya var ise açılmış olan güzel sanatların diğer kurslarına katılmaları da iyi olacaktır. Satranç, briç gibi akıl oyunlarının kursları da çok yararlıdır.  Çocuklarınızı ne olduğu bilinmeyen kurslara göndermeyiniz. Çocuklarınızı Milli Eğitim Bakanlığının denetimi dışındaki hiçbir kursa göndermeyiniz. 
Değerli anne babalar; biliyorsunuz son yıllarda tarikatlar aldı başını gidiyor. 
Çocuklarımızı kurs adı altında toplayıp onları yaş ve akıl düzeylerine uygun olmayan işlere zorluyorlar. Bir çocuğumuzu bir tarikat yolunda kaybedersek bir daha geri kazanamayız.  Tarikatlar konusunu sık sık gündeme getiriyoruz. Çünkü bu tarikatlar son yıllarda halkımızı iyice bir bunalttılar. Tarikatlar her zaman kapalı kapılar arkasında iş çeviren karanlık yapılardır. Tarikatlar birer kör kuyudur. Bu kuyuya düşen yurttaşımıza bir daha ulaşamayız veya onun bize ulaşması neredeyse mümkün olmaz. Diğer yandan tarihimiz bize göstermiştir ki tarikatların arkasında her zaman emperyalist yani sömürgeci ülkeler vardır. Onlar bizi ulus bilincinden yoksun bırakmak isterler. Akıl ve bilimden uzak tutmak isterler. Bu gün ülkemizde 35 dolayında tarikatın varlığı biliniyor. Tarikatların her biri tamamen siyasi veya ticari çıkar gruplarıdır. Tarikat denilen bu yapılar Cumhuriyetle birlikte kapatılmıştı. Cumhuriyet’ le birlikte bağımsız, Laik bir toplum ve devlet olmayı başarmıştık. Köy Enstitüleri de halkımızın aydınlanmasında önemli rol oynamıştı.
Değerli anne babalar evlerimizde, okullarımızda, sokakta, çarşı pazarda birbirimize karşı sevgi ve saygıyı yeniden yaratacak olan sadece ve sadece kitaptır, okumaktır. Güzel sanatlardır. Laik eğitim ve öğretimdir.Bu düşünceler ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği olarak öğrencilerimize tatillerinde bol bol okuma,  sağlık ve başarı diliyoruz ” dedi.  
                                                          

Bakmadan Geçme