Yellice'den 23 nisan mesajı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Yellice mesajında 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz' dedi.

  • 492
Yellice'den 23 nisan mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice yayınladığı kutlama mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıldönümünü büyük bir çoşku ve gururla kutluyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma- yokolma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir. Büyük Atatürk, herşeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin ön büyük simgesidir.  Bu nedenledir ki, 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza, bir milletin adeta külleri üzerinden bir Anka Kuşu gibi yeniden doğuşunun en güzel örneği; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesi ve ayrıca sonucu zafer olsa bile savaşların derin acılarının unutulmaması ve dünya barışının her zaman en temel hedef olarak gözetilmesi gerektiğinin somut bir neticesi olarak, armağan edilmiştir. Bu asil milletin güzel çocukları da bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocukları ile paylaşarak kutlamaktadır.
Çocuklarımızı, içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmek bizler için bir zorunluluktur. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir. Büyük Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Fakat, bunun yanısıra çocuklarımıza büyük ve güçlü bir misyon yüklendiğinin de en önemli göstergesidir. 
Çocuklarımızın bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur.Sevgili çocuklarımıza ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı bütün çabalarında destek verecek ve yanınızda olacağız.  Çünkü, çocuklarımızı seviyor ve onlara güveniyoruz.
Çocuklarımız için ulusal egemenlik, özgürlük ve adalet anlayışını güçlendirerek ileriye taşımak bizim görevimiz. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim borcumuz var. Analitik ve disiplinler arası düşünebilen, yenilikçi, problem çözme yeteneği yüksek ve bitmeyen bir merak içinde sürekli araştıran çocuklar geleceğimizin ve toplumun yolunu aydınlatacaktır.
Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.


 

Bakmadan Geçme