YANGIN HELİKOPTERİ FETHİYE'DE GÖREVE BAŞLADI

Fethiye'de yaz sezonu boyunca görev yapacak olan yangın söndürme helikopteri Fethiye'de göreve başladı. Bir defada 2 bin 500 litreye yakın su depolayabilen helikopter, bölgedeki yangın ve kurtarma operasyonlarında görev yapmaya başladı. Helikopterin Türk pilotu Selim Güldere, ''En hızlı şekilde müdahalemizi yapıyoruz. Biz her zaman göreve hazırız. Ama biraz daha dikkatli olursak, yere sigara izmariti, cam parçaları atmazsak veya yaktığımız yerleri söndürürsek bizde rahat ederiz, herkes de rahat eder. Yangınsız bir sezon geçiririz' dedi.

  • 4673
YANGIN HELİKOPTERİ FETHİYE'DE GÖREVE BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de yaz sezonu boyunca görev yapacak olan yangın söndürme helikopteri Fethiye’de konuşlandı. Bir defada 2 bin 500 litreye yakın su depolayabilen helikopterin bölgedeki yangın ve kurtarma operasyonlarında görev yapacağı bildirildi.
Değirmenbaşı Orman deposunda konuşlanan helikopter de Kazakistan ve Türk pilotları görev yapıyor. Türk pilot Selim Güldere'nin yanı sıra Kazakistan uyruklu pilotlar Aleksandır Ohrimenko, Dildabek Yarmagambetov, mühendis Eduard Nureyev, teknisyenler Yevgeniy Luskutov, Dimitry Karataev'in görev yaptığı helikopter ilk görevi Muğla'nın Milas ilçesi ile Antalya'nın Finike ilçelerinde çıkan yangınları söndürdü.

YANGINA HAZIRIZ

Fethiye Yangın Söndürme Helikopteri Pilotu Selim Güldere, “Bu sene yangınla mücadelelerde Fethiye’de konuşlandık. Kazakistan uyruklu çalışma arkadaşlarımızla yangına hazırız. Geçtiğimiz günlerde Milas ve Finike’de çıkan yangınlara müdahale ettik. Yardımcı takviye ekip olarak yangını söndürdük. Ekiplerimiz Kazakistan’dan geliyor ama Türk gibiler. Yangına müdahale etmeyi bizden daha çok seviyorlar. Hırsla, canla, başla müdahale ediyorlar. Ama özellikle piknikçiler bizlere yardımcı olsunlar. Bu konuda çok mustaribiz. En çok yangınlar bu nedenle çıkıyor. İnsani faktörler olmasa çok rahat olacağız. Özellikle buralar cennet yerler korumamız lazım ama yangın olduğu zaman biz müdahaleye hazırız” dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Kendilerine bilgi geldiği andan 12 dakika sonra yangına müdahale etmek için havalandıklarını ifade eden Güldere, “En hızlı bir şekilde müdahalemizi yapıyoruz. Biz her zaman göreve hazırız. Ama biraz daha dikkatli olursak, yere sigara izmariti, cam parçaları atmazsak veya yaktığımız yerleri söndürürsek bizde rahat ederiz, herkes de rahat eder. Yangınsız bir sezon geçiririz” dedi.

Bakmadan Geçme