YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTU ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Paraşütü kapanıp bir ağacın üzerine düşen THK yamaç paraşütü öğretmeni filim gibi kurtarma operasyonu ile Askeri helikopterle kurtarıldı.

  • 1939
YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTU ÖLÜMDEN DÖNDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paraşütü kapanıp bir ağacın üzerine düşen THK yamaç paraşütü öğretmeni filim gibi kurtarma operasyonu ile Askeri helikopterle kurtarıldı. Kaza Fethiye Ölüdeniz Babadağ'da meydana geldi. Yaralı olarak Mendos dağı eteklerine düşen THK yamaç paraşütü öğretmeni tam 7 saatte kurtarılabildi.
Fethiye Ölüdeniz'e yamaç paraşütü eğitimleri vermek üzere gelen tecrübeli yamaç paraşütü öğretmeni 33 yaşındaki Özgür Öz tatil olması nedeniyle single (tekli) uçuş yapmak üzere Babadağ'a çıktı. saat 15:00 sıralarında 1800 metrelik pistten Mendos Dağına doğru Babadağ'dan kalkış yaptı. Bir süre Mendos Dağı üzerinde dolaştıktan sonra iddiaya göre termik rüzgara kapıldı. Paraşütü kapanan Özgür Öz irtifa kaybedip Mendos Dağı eteklerinde şans eseri bir ağacın üzerine düştü. Yaralı vaziyetteki THK yamaç paraşütü pilotu Özgür Öz cep telefonu ile konum atarak arkadaşlarından yardım istedi. Kaza Ölüdeniz Jandarma Karakol komutanlığına bildirildi. AFAD,AKUT, Jandarma ve 112 Acil sağlık ekiplerinden yardım istendi. AFAD ve AKUT ekipleri sarp ve kayalık mevkideki yaralı paraşüt pilotuna güçlükle ulaşabildi. Yaralı pilot Özgür Öz'ü ayağında kırık olması nedeni ile sedyeye alıp bir süre uygun alana taşıdılar ve Askeri helikopter yardımı istediler. İzmir Çiğli'den havalanan Askeri helikopter gece saat 22:30 sıralarında yaralı Özgür Öz'ü Mendos Dağı eteğinde ormanlık alanda filim gibi operasyonla Helikoptere alıp Fethiye Devlet Hastanesi Helikopter pistine indirdi. Sedye ile Hemen Acil servise alınan THK yamaç paraşütü pilotunun sağ bacağında kırıkların olabileceği ifade edildi. Tomografiye gönderilen yaralı pilotun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayı duyan THK Fethiye şube başkanı Mustafa Özkaya ile yaralı pilotun arkadaşları Fethiye Devlet Hastanesine koştu. Soruşturmayı Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı sürdürüyor.

Bakmadan Geçme