WORLD ACRO CUP 2022 ÖLÜDENİZ BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

Büyük bir organizasyonla birincisi düzenlenen World Acro Cup 2022, 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında, dünyanın en iyi uçuş alanı Babadağ Ölüdeniz'de gerçekleştirildi. 49 ülkeden 4200 sporcunun katıldığı organizasyonda Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) hakemliğinde dereceler belli oldu.

  • 1226
WORLD ACRO CUP 2022 ÖLÜDENİZ BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 World Acro Cup, 2022 yılında Uluslararası Hava Sporları Federasonu (FAI)’nin dünyada yaptığı en üst seviye üç yarismadan biriydi.
 Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından görevlendirilen en yüksek yetkili hakemler, Alexandra Grillmayer, Jerome Loyet ve Julien Grosse etkinliğin hem derecelendirmesini yaparak dünya şampiyonlarını belirledi hem de gözlem raporlarını oluşturdu.
 World Acro Cup’ın akışının, sunumunun, yeni medya olarak kabul edilen sosyal medya ile dijital platformlarda canlı yayınlanmış olması, kalkis ve iniş alani güvenliği, koordinasyonu, dünyadaki örneklerine göre birçok ilke imza atmış olmasıyla organizasyonun bütünü beğeni ve takdirlerini topladı.
 2023 Avrupa Şampiyonası Süper Finali Ölüdeniz’de!
 Oluşturulan rapora göre 2023 yılı; Avrupa şampiyonaları sonrasında yılın süper final şampiyonasının Babadağ Öldüdeniz’de yapılmasını istediler. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’nin takvimine uygun olacak şekilde 2023 yılı Eylül-Ekim tarihleri arasında Avrupa Şampiyonası Süper Finali Ölüdeniz’de gerçekleştirilecek.
 2024 sezonu için ise FAI bünyesinde yapılan dünyanın en büyük yamaç paraşütü acro organizasyonu olan “Kategori 1 Yarışması”nın yine Babadağ Ölüdeniz’de yapılması yönünde raporlar iletildi. “Kategori 1 Yarışması” bugüne kadar dunyada üç kez yapıldı. Havacılık anlamında dünyanın en prestijli organizasyonu olan bu etkinliğin dördüncüsü Ölüdeniz’de gerçekleştirilecek.
 Etkinliğimize dünyanın en iyi yamaç paraşütü acro pilotları olan; Axel Coste, Lukas Neu, Cesar Darıo Arevalo Urrego, Yorlewinson Andres Villamizar, Artemii Ivchenkov, Kevin Philipp, Gabriele Maria Fonck, Jose Luis Zuluaga Garcia, Maud Perrin, Mohsen Mansouri katıldı.
 Türk Acro Pilotlarımız Dünya Sıralamasında!
 Dünyanın en iyi acro pilotlarını canlı izleme ve onlarla yarışma şansını yakalayan Türk yamaç paraşütü acro pilotlarımızın da spor alanında gelişimlerine büyük katkı sağladık. Havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bir Türk acro pilotumuzu dünya sıralamasında yedinci sırada ve ilk yirmide altı Türk acro pilotumuzun isminin yer almasını sağladık. Dünyanın en iyileriyle yarışarak kazanılan bu dereceler, önümüzdeki günlerde de Türk acro pilotlarımızın ve ülkemizin dünya çapında isminin anılmasını sağlayacak.
 Türk pilotlarımızın dünya sıralamasına girmesiyle dünyanın en iyi uçuş alanı olan Babadağ ve Ölüdeniz’in isminin duyulmasını ve yamaç paraşütü pilotlarının en önemli lokasyonlardan biri olarak kabul etmesini sağlayacak. Türk pilotlarımızı, vereceğimiz destekler ile iki yıla kadar dünyanın en iyi ilk beş listesinde görmemiz ve Babadağ Ölüdeniz’in de Dünya Acro Şampiyonlar Ligi’nin vazgeçilmez lokasyonu olmasını sağlamamız kaçınılmaz.
 Etkinlik boyunca yapılan wingsuit, balon, speed fly gösterileri ve dünyada ilk defa bir kadın tandem pilotunun yaptığı tandem acro gösterisiyle dünyaca ünlü bir havacılık organizasyonuna imza attık.
 

Bakmadan Geçme