Vatan Partisinden Barış Pınarı Harekatına Destek

Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi, Fırat'ın doğusunda başlayan 'Barış Pınarı Harekatı' nı desteklediklerini ifade etti.

  • 1260
Vatan Partisinden Barış Pınarı Harekatına Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasınayönetim kurulu üyeleri ile partililer de katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ileterörün durdurulması ile ilgili Suriye toprakların giren ve Barış pınarı harekatını başarı ile sürdüren Mehmetçiklere destek olduklarını ifade eden Vatan partisi İlçe Başkanı Selçuk Selvi, “Vatan Partisi Suriye topraklarında vatan savaşı veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize tam destek vermektedir. Bu minvalde tüm milletimizi de ordumuza destek olmaya, amasız, fakatsız Mehmetçiğimizin yanında olmaya ve evlerini, işyerlerini Türk Bayraklarıyla donatmaya davet ediyoruz” dedi.
Selvi“Beklenildiği gibi ordumuz, sınır güvenliğimizi sağlamak, PKK/YPG/PYD/SDG gibi üç harfli terör örgütlerini bitirmek ve huzuru tesis etmek üzere Fırat’ın doğusuna yapılacak harekâta başlamış, şimdiden birçok ilçe ve köyün kontrolünü ele geçirmiştir. Barış Pınarı adı verilen bu harekât Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının devamı niteliğinde ancak PKK/SDG ‘yi bitirme kararlılığındadır. Bu harekât aynı zamanda yıllardır bölgemizde sözde demokrasi adına kan ve şiddet saçan ABD’yi de bu coğrafyadan silip atacaktır’ ifadelerini kullandı. 
Selçuk Selvi ‘ABD başkanı Trump’ın açıklamalarından anlaşılıyor ki artık ABD devleti çatal çıkmazdadır. Trump kanadı askerlerimizi çekelim dedikçe diğer kanat Trump’ı azletmekle tehdit ederek şiddet ve savaş politikalarına devam etmesini istemektedir. Tutarsız twitlerin ve açıklamaların sebebi budur. Bir açıklamasında Suriye’deki ABD askeri varlığını gereksiz bulduğunu söyleyen Trump diğer açıklamasında Türkiye’ye mahvederim tehditleri savurmaktadır. Açıkça kendilerine söylüyoruz, Türk Milleti’ne tehdit işlemez. Türkiye’yi mahvetmeye çalışanlar kendileri mahv ve perişan olur. Kendisine tarihteki örneklerine bakmasını tavsiye ediyoruz.
Ülkemiz ve Milletimiz tüm dış tehditlere karşı dimdik ve omuz omuza durmaktadır.  Bilinmelidir ki hiçbir tehdit Türkiye’nin ve ordumuzun kararlılığını etkileyemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kez daha emperyalistlere ve kuklalarına karşı ayağa kalkmış, ezmeye karar vermiştir. PKK’yı, SDG’yi, FETÖ’yü, IŞİD’i, ne kadar terör örgütü varsa, cümlesini ezip yok edene kadar durmayacaktır.
İran ve Rusya ile yürütülen Astana süreci yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlamıştır. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere Suriye ile de geri planda görüşmeler yapılmaktadır. Vatan Partisi’nin önerdiği Kandil’e beyaz bayrak çektirecek plan için en elverişli koşulların içerisindeyiz. Bölge ülkeleriyle dostluk ve ortak çıkarlar temelinde geliştireceğimiz ilişkilerle, Türkiye, İran, Irak ve Suriye PKK’yı kısa zamanda bitirecek, Kandil’e beyaz bayrak çektirecektir. Barzani’nin bağımsızlık referandumu girişimi buna en iyi örnektir. Bölge ülkelerinin ortak ve kararlı duruşuyla Kuzey Irak’ta ikinci bir İsrail girişimi başlamadan bitmiş, peşmerge güçleri silah bırakmıştır. Aynı kararlılık PKK’yı ve uzantılarını kökten bitirecektir.
Türkiye Suriye Devleti’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Barış Pınarı Harekâtının amacı bölgeyi terörden temizlemek ve Suriyeli misafirlerimizin ülkelerine, topraklarına güven ve huzur içerisinde yeniden yerleşebilmelerini sağlamaktır. Harekâtta beraber hareket ettiğimiz ÖSO güçleri hep birlikte göreceğiz yakın bir tarihte Suriye ordusuna katılacaktır. Tek devlet iki ordu olmaz. Ya çatışıp güçlü olan hakim gelecektir ya da biri silah bırakacaktır. Suriye ordusu kararlı ve sağlam mücadelesiyle toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacaktır.
Bu kapsamlı ve kararlı operasyonda Vatan Partisi ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanındadır. Omuz omuza, onun namlusundan bakmaktadır. ‘’Savaşa Hayır’’ çığırtkanlığı yapanlara, ‘’bataklıkta ne işimiz var’’ diyenlere, ‘’ama’lı’’, ‘’fakat’lı’’ açıklama yapanlara sesleniyoruz. Bırakın bu yanlış, taraflı, kendine, ordusuna ve devletine güvensiz açıklamaları. Gün birlik günüdür. Ordumuza, askerimize sahip çıkma, destek olma günüdür. Türk ordusu oraya savaşmaya değil terörü yok etmeye gitmiştir. Bu açıklamalar ancak İştirakçi Hilmilere, İskilipli Atıf Hocalara yakışır. Yüce Türk Milleti’ne yakışmaz!
Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak Arap Birliği ülkeleri, özellikle Suudi Arabistan ve Filistin’in Türkiye’nin bu meşru müdafaa hakkını kınamaları, Avrupa Birliği’nin kınama için yaptığı oylamayı veto eden Macaristan’ın tutumları dikkat çekicidir. 1998 Adana Mutabakatı Türkiye’ye bu olanağı tanırken Arap Birliği’nin ve aynı zamanda Birlik üyelerinin ülkemizi kınaması, Macaristan’ın destek vermesi kimlerin hangi cephede konum aldıkları konusunda önem arz etmektedir. Türkiye’nin bu operasyonu sadece kendi güvenliği için değil bölge ülkelerinin güvenliği ve Dünya barışı içindir.
Vatan Partisi Suriye topraklarında vatan savaşı veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize tam destek vermektedir. Bu minvalde tüm milletimizi de ordumuza destek olmaya, amasız, fakatsız Mehmetçiğimizin yanında olmaya ve evlerini, işyerlerini Türk Bayraklarıyla donatmaya davet ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki şanlı Türk ordusu yine muzaffer olacaktır. Biliyoruz ki düğüne giden Mehmetçiği bu millet halaylarla karşılayacaktır. Askerlerimizin kılıçları keskin, bilekleri güçlü olsun’ diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme