Vali Tavlı'ya, yörük göç yolları haritası hediye edildi

Seydikemer Belediyesi'nin girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projenin bir çıktısı, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu tarafından Muğla Valisi Orhan Tavlı'ya hediye edildi. Başkan Karakuş 'Konu, kültüre dair yapılan çalışmalar olunca yarın değil hemen şimdi anlayışına sahip bir valiye sahip olmak mutluluğumuzu da sorumluluğumuzu da arttırdı' dedi.

  • 920
Vali Tavlı'ya, yörük göç yolları haritası hediye edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe ve Gençlik Koordinatörü Erkan Doğan, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette; Seydikemer Belediyesi’nin girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projenin başlatılmasıyla birlikte elde edilen “Yörük Göç Yolları” “Somut Kültürel Eserler” haritası, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu tarafından Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya hediye edildi. 

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, ziyaretle ilgili olarak “Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformumuz, Fethiye, Seydikemer, Boğalar Yörük Türkmen derneklerince desteklenen Seydikemer Belediyesi’nin yaptığı GEKA  projesinin çıktılarından olan “Yörük Göç Yolları” “Somut Kültürel Eserler” haritasını sayın valimiz Orhan Tavlı’ya hediye ettik. Özellikle tespit edilen kültürel eserler ile ilgili detaylı ve ilgiyle sorular soran valimizin alakası bizi mutlu etti. Önümüzdeki günlerde Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile yapacağımız ve geçenlerde ön çalışmasını yaptığımız UNESCO özelindeki çalışma hakkında sayın valimize bilgi verdik. Konu, kültüre dair yapılan çalışmalar olunca yarın değil hemen şimdi anlayışına sahip bir valiye sahip olmak mutluluğumuzu da sorumluluğumuzu da arttırdı” diyerek açıklamada bulundu. (GÜLYÜZ YURDAGÜL SIRT)
 

Vali Tavlı'ya, yörük göç yolları haritası hediye edildi

Bakmadan Geçme