Uzman ve özverili eğitim kadrosu

Alanında uzman, deneyimli ve özverili eğitim kadrosu ile Fethiye'de yüksek standartlarda eğitim veren ve ilk yılında YKS'de Muğla birincisi çıkartan Fethiye Akademi Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aytekin Baran okul ve geride bıraktığımız eğitim-öğretim dönemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 4103

GÜCÜNÜ KENDİNDEN ALAN KURUMSAL BİR YAPILANMA
Fethiye Akademi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Aytekin Baran açıklamasında ‘ Bir önceki yıl sadece Özel Eğitim Kursu ( dershane) olarak devam ettirdiğimiz eğitim faaliyetlerimize 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okul artı dershane olarak devam etme kararı aldık. Yıllardır Fethiye’de çalışmış ve alanında zirve yapmış birçok öğretmenimizin yanı sıra diğer illerden de yine alanında uzman öğretmenlerden oluşan bir kadrolaşmayla yolumuza devam ettik. Bu süreçte alınması gereken öncelikli kararlardan bir tanesi okulun isminin ne olacağı idi! Ya ulusal bir marka çatısı altında bir merkeze bağlı kalınacak ya da kendimize olan inancımızla kendi markamızı yaratacaktık. İkinci tercihte karar kılarak kendi markamızı oluşturma yoluna girip, hiçbir merkeze bağlı kalmadan daha özgür kararları uygulayabileceğimiz ve geniş bir yayın ağı ile çalışabileceğimiz bir yolu seçerek Fethiye Akademi markasını oluşturduk. Bu karar bizlere hem özgür bir çalışma sahası oluşturdu hem de güç kattı” dedi. 

AKADEMİK GEREKSİNİMLERİ ÖN PLANDA TUTTUK
Açıklamalarını sürdüren Baran, “Eğitim sürecinin başladığı ilk günden itibaren öğrencilerimizin akademik gereksinmelerinin yanı sıra psikolojik gereksinmelerini de ön planda tutarak çalışmalarımıza başladık. Bu bağlamda hem rehberlik çalışmalarımızla hem de hayata geçirdiğimiz öğrenci koçluğu ile her zaman öğrencilerimizin yanında olduk. Ayrıca bu sürece velilerimizin de aktif katılımını sağlamak suretiyle okul-aile ve öğrenci sacayaklarını sağlam tuttuk. Bu arada ilk defa bu yıl uygulamaya geçen ara tatil uygulamalarında da her sınıfın ihtiyacına uygun kamp çalışmalarımız oldu. Tüm bunların yanı sıra özellikle akşam saatlerinde disiplinli bir ders çalışma ortamı arayan öğrencilerimiz için de deneyimli öğretmenlerimizin gözetiminde Akademi Baykuş Gece Etütlerimizi de faaliyete geçirdik. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken disiplini elden bırakmadan öğrencilerimize kapılarımızı her zaman açık tuttuk. Öneri ve eleştirilere açık bir şekilde güncel kalmayı hedefledik.  Anlattığım bu çalışmaların büyük bir bölümü dershane müdürümüz Ali Haydar Özen ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte dershanemizde de aynen uygulanarak benzer bir başarıyı orada da yakaladık” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK 
Fethiye Akademi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Aytekin Baran, “Eğitime başladıktan aylar sonra bile yaptığımız çalışmaların ve izlediğimiz eğitim politikasının ne kadar doğru olduğunu kurumlarımıza yeni kayıt yaptıran öğrencilerin çokluğu ve kalitesiyle de görme fırsatı bulduk. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ederken Mart ayı itibari ile tüm dünyayı etkisi altında bırakan pandemi nedeni ile yüz yüze eğitime tüm okullarda olduğu gibi ara vermek zorunda kaldık. Ancak bir kaç hafta içinde yapmış olduğumuz uzaktan eğitim programı ile bu sürecin de üstesinden gelmeyi başardık. Aldığımız kararlar doğrultusunda hem okulumuzda hem de dershanemizde kaldığımız yerden eğitime uzaktan olsa bile programlı şekilde devam ettik.  Bu süreçte emek ve özverilerini bizlerden esirgemeyen öğretmenlerimiz sayesinde günlük programın dışında öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda ek dersler hatta bire bir dersler konularak öğrencilerimizin eksikleri giderildi. Hazırlıksız yakalandığımız böylesi bir süreçte gece gündüz demeden öğrencilerimiz ve velilerimizle online toplantılar düzenleyerek motivasyon çalışmalarımız oldu.  Haziran ayı gelmeden gerek okulumuzda gerekse dershanemizde tüm sınıflarımızda konularımız yetişmiş ve hatta fazlası ile tekrarlarımız yapılmıştı. Özellikle YKS’ ye giren öğrencilerimizi eksiksiz bir şekilde sınavlarına hazır etmiş olmak bizlerde büyük bir rahatlama sağladı.  Bu arada uzaktan eğitimimize dışardan katılım için bile talepler oldu. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Fethiye Akademi Eğitim Kurumları pandemi sürecini Türkiye genelinde en iyi idare eden kurumlar arasında yer almıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de olası zorunlu bir uzaktan eğitim süreci için de yenilenmiş programlarımız, güçlendirilmiş kadromuzla hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz.  Umarım daha fazla acı yaşanmadan ülkemizde ve dünya da bu süreç en kısa sürede nihayete erer. Son olarak bu süreçte yanımızda olan velilerimize, bizlere sorun çıkarmadan programımıza uyan öğrencilerimize, her iki kurumda da ön bürosundan temizlik işlerine bakan arkadaşlarımıza ve değerli öğretmenlerimize kurumum adına sonsuz teşekkür ediyorum.  2020-2021 eğitim-öğretim döneminde okul ve dershanemizde güncellenmiş eğitim anlayışımızla ve disiplinli çalışmamızla ve tabi ki özgünlüğümüzden aldığımız güçle Fethiye’ de eğitime katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


 
 

Uzman ve özverili eğitim kadrosu
Uzman ve özverili eğitim kadrosu
Uzman ve özverili eğitim kadrosu
Uzman ve özverili eğitim kadrosu
Uzman ve özverili eğitim kadrosu

Bakmadan Geçme