Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''

Koronavirüsü salgını nedeniyle turizm sektörü de endişeli bekleyişini sürdürüyor. Tüm dünyayı ve Avrupa'yı kasıp kavuran Türkiye'de de etkili olan Koronavirüs salgını, turizmciler tarafından da yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı'nın açıkladığı önlemler paketlerini ciddi bulan Fethiye Otelciler Birliği ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal, 'Turizm sezonu, salgının seyrine bağlı. Bizler konuyu yakından takip ediyoruz. 1 Mayıs'ta açılmayı bekleyen otellerimizde görüntü itibariyle şu anda açılacak gibi gözükmüyor. Turizm Bakanımızın açıkladığı gibi en erken 1 Haziran itibariyle tesislerin açılması bekleniyor'dedi.

  • 1143
Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal “Ocak ayında Çin’de başlayan bu pandemi salgınından sonra hükümetimiz kademeli olarak yurt dışından tüm uçuşları iptal etti. Biz hiçbir ülkeye yolcu göndermedik ve hiçbir ülkeden yolcu almadık. Kademeli olarak gerçekleşti bu olay. Dolayısıyla 1 Mayıs’ta açılmayı bekleyen otellerimiz de görüntü itibariyle şu anda açılacak gibi gözükmüyor. Turizm Bakanımız da açıklama yaptı. En erken 1 Haziran gibi tesisleri açmayı hedefliyoruz denildi. Bu tarihi belirleyecek en önemli unsur bu hastalığın seyri olacak. Hastalığın seyri yavaşlarsa, hastalık miktarı azalırsa, her şey yolunda giderse gündemi konuşabiliriz ama daha ilerleyen günlerde iki ayımız var Haziran’a kadar, hastalık seyri yavaşlarsa Bakanımızın da söylediği gibi 1 Haziran itibariyle yurt içinde turizm hareketleri başlar diye ümit ediyoruz” dedi.
Bakanımız’la İrtibat Halindeyiz
Koronavirüs nedeniyle açıklanan ekonomik önlem paketinden turizm sektörünün memnun kaldığını, yeni taleplerin de olabileceğini söyleyen Uysal, “Koronavirüs salgını, turizm sezonu öncesinde çok hızlı gelişti. Alınan birtakım önlemlerle verilen bir takım teşvikler var. Bizim de almayı planladığımız elemanlarımız vardı. Mevsimlik turizm çalışanlarımız vardı. Bunları maalesef işe alamadık. Bunlarla alakalı biliyorsunuz askıda olan personeller vardı. Geçtiğimiz yıllarda turizmde çalışan personeller vardı. Bunlarla alakalı kısa çalışma ödeneği şeklinde bir yasa çıkardı hükümetimiz. Bunun şartlarını sağolsun Turizm Bakanımız iyileştirdi. Pek çok turizm çalışanı bundan faydalanabilecek. Ancak bundan faydalanabilecek olan mevsimlik turizm çalışanları için de Turizm Bakanlığımız ve Çalışma Bakanlığımız nezdinde bir takım taleplerimiz oldu. İlerleyen günlerde bunların da kademeli olarak devreye gireceğini ümit ediyoruz. Tabi turizm sezonu henüz başlamadı. Önümüzde daha Nisan ve Mayıs ayımız var. Sezon başlayana kadar gerekli destekleri vereceklerini ümit ediyoruz. Ayrıca otelciler için de vermiş oldukları kredi erteleme destekleri var. SGK ödemelerinin 6  ay ötelenmesi var. Turizm sezonu açılırsa, işletmeler para kazanmaya başlarsa bu ödemeleri 6 ay sonra yapabilirler ancak turizm sezonu daha geç açılırsa, bakanlığımız gerekli adımları atacaktır. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanımızla irtibat halindeyiz. Herhangi bir sıkıntımız olduğunda bu hemen Bakanımıza iletiliyor” ifadelerini kullandı.
Tedbir Kararlarını Destekliyoruz
Fethiye’ye gelmek isteyenlerden şimdilik evde kalmalarını, alınan tedbir kararlarına uyulmasını da isteyen Bülent Uysal “Koronavirüs için alınan tedbir kararlarını destekliyoruz. Bu hastalık, insandan insana seyahat halinde de geçen bir hastalık. O yüzden insanların hareketini ne kadar kısıtlarsak bu hastalığın yayılmasını o derece önleriz. Biz de o yüzden tüm Fethiye’ye gelmek isteyenlerden evde kalmalarını istiyoruz. Zaten her ilin ve ilçenin kendine ait bir yatak kapasitesi var. Yani buraların nüfusunu arttırırsak herhangi bir hastalık anında gelen misafirlerimize hizmet veremez hale geleceğiz. Hastanelerimizin kapasitesi buna müsait değil. Artık Muğla’ya giriş çıkışlar yasaklandı ama çok ciddi bir akın oldu bu sürede yazlıklara. İnşallah bu gelen misafirlerimiz kendilerini 14 gün boyunca izole ederler. Artı Bakanlığımız’ın söylemiş olduğu tedbirlere uyarlar. Bu şekilde dışardan Fethiye’ye hastalık girişini önlemiş oluruz bu şekilde. Önleyemezsek de bizim gibi turizmden geçinen bir yerde bu salgının devam etmesi hem manevi hem ekonomik olarak çok ciddi anlamda etkileyecek. Herkesin en azından şu iki aylık süreçte, bu hastalığı önlemek adına elinden gelen tedbirleri almasını istiyoruz. Bunlar neler, bir evde kalacağız, ikincisi hijyen kurallarına uyacağız ve de maske kullanımına önem vereceğiz. Lütfen bunlara hep beraber uyalım. Zaten birçok tedbirleri güvenlik güçlerimiz aldı. Lütfen bu kurallara uyalım. Az hastalık görülen bir ilçe haline gelelim istiyoruz” diye konuştu.
 

Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''
Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''
Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''
Uysal, ''Sezon, Salgının Seyrine Bağlı''

Bakmadan Geçme