Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye'de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV'ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, '60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna'dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek' dedi.

  • 1569
Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı ülkelerden yüzlerce akrobasi pilotlarının katılım sağlayacağı Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları’nın programları da dolu dolu geçecek. 20 Ekim 2021 saat: 11.00’de Babadağ 1700 pistinde açılış töreni gerçekleştirilecek. 24 Ekim tarihine kadar halk uçuşları, yarasa adam ve alçak irtifa serbest atlayışları, yüksek hızlı küçük yamaç paraşütü gösterileri, Türk Hava Kurumu’nun motorlu yamaç paraşütü, mosquito, microlight, sıcak hava balonu gösterileri yapılacak. Açılış törenin ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yamaç paraşütü ile atlayış gerçekleştirecek. 

TÜRK YILDIZLARI GELİYOR
Akrobasi ve hedef yarışlarının yanı sıra program boyunca Ölüdeniz’de konser etkinlikleri de gerçekleştirilecek. 24 Ekim Pazar günü saat: 15.30’da ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları ekibi Çalış Plajı semalarında gösteri yapacak.

“60 ÜLKEDEN 2 BİN SPORCUNUN KATILMASINI BEKLİYORUZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’nin tanıtımı için çok güzel bir fırsat. 21 yıldır aralıksız bir şekilde devam ediyordu. Geçen sene pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldık. 20 Ekim (yarın) itibari ile Hava oyunları festivali başlıyor. Açılışımızı saat 11.00’da Babadağ’da yapacağız. 60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek. Akrobasi gösterileri ile birlikte 4 gün boyunca festival devam edecek. 4. Günün sonunda Çalış’ta Türk yıldızlarının gösterileri ile hava oyunları festivalimiz sona erecek” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN 1 NUMARALI HAVA OYUNLARI FESTİVALİNİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Hava oyunlarında Fethiye’yi 1 numara yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Alim Karaca, “Önümüzdeki yıllar için şimdiden çalışıyoruz. Hava oyunlarında Dünya’da bir numara şu anlık Fransa... Biz dünyanın 1 numarası olabilmek için ilgili kurumlarla, bakanlığında işin içine kataraktan Fethiye Belediyesi olarak dünyanın 1 numaralı Hava Oyunları Festivalini yapmak istiyoruz. Dünya şampiyonlarının hepsini burada ağırlayarak, binlerce sporcu ile Fethiyelilerin karşısına çıkmak istiyoruz. Sadece yerel ve ulusal basında değil, dünya basınında da yer alacağız. Fethiye’yi tanıtacak bütün basını davet edeceğiz. Bölgemizin tanıtımını yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN KARACA PARAŞÜT İLE ATLAYACAK
Hava Oyunları Festivalinde yamaç paraşütü atlayışı yapacağını söyleyen Başkan Karaca, “Her yıl atlayışımı yapıyorum. Açılış konuşmamdan sonra 1700 pistinden atlayışımıza gerçekleştireceğiz” dedi. 

HER GÜN GERÇEKLEŞTİRİLECEK GÖSTERİ VE ETKİNLİKLER;
07.00-09.00 HALK UÇUŞLARI
11.00 –17.30 TANDEM YAMAÇ PARAŞÜTTLERİNDEN YAPILAN YARASA ADAM VE ALÇAK İRTİFA SERBEST ATLAYIŞLARI
12.00 – 17.30 YÜKSEK HIZLI KÜÇÜK YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİLERİ
12.30-17.30 TÜRK HAVA KURUMU; MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ – MOSQUITO- MICROLIGHT – SICAK HAVA BALONU GÖSTERİLERİ
15.00-18.00 UÇAN FRANSIZLAR EKİBİNİN EKSTREM ŞOVLARI
16.00-17.30 SENKRONİZE AKROBASİ YAMAÇ PARAŞÜTÜ VE YARASA ADAM
20.00 KONSER

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor
Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor
Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor

Bakmadan Geçme