TÜRKMENİSTAN'DA KURULAN SERA,  FETHİYE'DEN GİDİYOR

Fethiye'nin 42 yıllık firması Ölüdeniz Sistem Sera, Fethiye'nin Orta Asya'ya açılan kapısı...  Yılların verdiği deneyim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri harmanlayarak seracılık sektöründeki yerini sağlamlaştıran Ölüdeniz Sistem Sera, Türkmenistan'a yıllık yaklaşık 2000 bin ton sera malzemesi ihracatı yapıyor.

  • 4573
TÜRKMENİSTAN'DA KURULAN SERA,  FETHİYE'DEN GİDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak 2015 yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen proje kapsamında Türkmenistan'daki Niyazov S. A Türkmen Tarım Üniversitesi'ne kurulacak ilk modern sera malzemelerini gönderen Ölüdeniz Sistem Sera Şirketi’nin sahibi Mehmet Şal, şimdilerde ise Türkmenistan'a sera malzemeleri ihracatı yapıyor. Orta Asya’da Fethiye’nin adını duyuran Mehmet Şal, geçtiğimiz günlerde 39'uncu TIR'ı Türkmenistan'a gönderdi.

Yıllık ortalama 1500-2000 ton arası ihracat yaptıklarını ifade eden Ölüdeniz Sistem Sera Şirketi’nin sahibi Mehmet Şal, "Sistem Sera 1977 yılında ısıtma cihazları ve sera konstrüksiyonu üreterek seracılık sektöründeki yerini almış olup, galvanizli çelikten sera profil ve ek parçaları, sera ısıtma sistemleri ve anahtar teslim modern sera projeleri konularında devam etmektedir. Şu ana kadar 600 ton malzeme ihraç edildi. 2020 ilk çeyreğe kadar 2000 ton için anlaşma yapıldı. Şu an sadece Türkmenistan'a ihracat yapıyoruz, Kırgızistan ile görüşmeler yapılıyor" dedi.

Bakmadan Geçme