Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Eğitim Sen Fethiye Temsilciliği şube binası önüne üzerinde 'Emek ve Bilim ile Kurulacak Yeni Bir Toplumsal Düzen için 1 Mayıs' yazılı dev bir afiş asıldı. Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından asılan afişin yanı sıra işçi sendikaları temsilcileri, 1 Mayıs'ı sosyal medyadan kutladılar. Bu akşam saat 21:00'de İşçiler ve emekçiler 1 Mayıs Marşı'nı balkonlardan söyleyerek İşçi ve Emekçi Bayramı'nı Fethiye'de de kutlayacak.

  • 1440
Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, DİSK-KESK-TMMOB-TTB adına yaptığı yazılı basın açıklamasında “Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri. Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler olarak umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla 2020 1 Mayısında da  bir aradayız. Başta 43. Yılında 77 1 Mayıs’ında kaybettiğimiz arkadaşlarımız olmak üzere bu onurlu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyor. Kapitalist sistem insanlığın, doğanın ve yaşamın üzerine çöküyor, bu düzenin çarkları bizleri, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenleri insanca yaşatmak için kurulmamış. Salgın koşullarında bile zorunlu olmayan işlerde, fabrikalarda, atölyelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, şantiyelerde çalışmamızı dayatan; zorunlu işlerde gerekli önlemleri almadan bizleri çalıştıran bu düzen, bizi üretimdeki herhangi bir araç gereçten farksız basit bir meta olarak görüyor. Artık daha net görüyoruz ki, insani ihtiyaçlarımız için üretmiyoruz, insanca yaşamak için üretmiyoruz, toplumun geniş kesimlerine daha iyi bir yaşam kurmak için üretmiyoruz. Sadece ve sadece sermayenin bu akıldışı düzeninin çarkları dönsün diye üretiyoruz. İşte 2020 1 Mayıs'ı bu gerçekliğin en çıplak haliyle görüldüğü ve bunun karşısında işçi sınıfının başka bir dünya, yeni bir toplumsal düzen iradesinin dünya çapında haykırıldığı bir kırılma anı olarak tarihe geçecek. Biz yeni bir toplumsal düzen istiyoruz. Eğer bugün biz emekçilerin egemen olduğu bir düzen olsa idi salgına karşı toplumun sağlığını, işini ve geçimini koruyacak gerçek bir mücadele verirdik” ifadelerini kullandı. 
Türk, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı bu akşam saat 21:00’de evlerimizin balkonlarından 1 Mayıs Marşımızı söyleyeceğiz” diye konuştu.
 

Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''
Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''
Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''
Türk ''1 Mayıs Kutlu Olsun''

Bakmadan Geçme