Tümen, 'Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak'

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle Fethiye'de hareketlilik başladı. Fethiyeli turizmciler, Ülkelerin, Türkiye'ye uçuşlarını açmasıyla turizmden beklentileri yükseltti. Fethiye'ye farklı ülkelerden gelen misafirlerin turizme can katacağını belirten Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, 'Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum' dedi.

  • 2993
Tümen, 'Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


TURİZMDE HARAKETLİLİK BAŞLAYACAK
Korona virüs nedeni ile uygulanan yasakların kalkmasıyla ve ülkelerin kapılarını açmasıyla Fethiye’de haraketlilik olacağını vurgulayan Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “1 Temmuz itibariyle kısıtlamaların kalması yönünde açıklama yapıldı ben olumlu buluyorum. Rus pazarı olsun Ukrayna pazarı olsun ve diğer değişik pazarlarda gündemde. Bizde işletmemizi açtık, gelecek olan misafirlerimize hazırladık. Mesela bize daha önce Fas müşterimiz gelmiyordu. Ama bu dönemde gelmeye başladı. Tabi ki pandemi sürecinde artısı eksisi oluyor. Bizler için artısı yeni yüzlerin gelmesi yeni pazarların oluşmaya başlaması. Turizmde hareketliliğin başlayacağını düşünüyorum. Özellikle biz İngiliz acentaları ile çalışıyoruz. Onlardan da iyi haberler bekliyoruz. İngiltere, Türkiye’yi kırmızı listeden çıkardığı an İngiltere pazarında da patlama olacağına inanıyorum. Bu sene potansiyel olarak biraz daha iyi görüyorum ama Temmuzun ortasından itibaren hareketliliğin başlayacağını düşünüyorum. Biz gereken hazırlıklarımızı yaptık, eksiklerimizi tamamladık misafirlerimizi bekliyoruz. Bir işletmeci olarak diğer işletme sahibi arkadaşlara tavsiyem pozitif düşünsünler, olumsuz bir şeye bakmasınlar” şeklinde konuştu. 

YENİ PAZARLAR BİZİ UMUTLANDIRIYOR
Fethiye bölgesinde yeni pazarların oluştuğunu dile getiren Tümen, “Ukrayna ve Fas gibi yeni pazarların ilerleyeceğini düşüyorum. Çünkü Ölüdeniz-Hisarönü bölgesinin İngiliz pazarı olduğunu biliyorlar. Çalış bölgesinin de Almanya pazarını olduğunu da biliyorlar. Ama bu süreçte bunun değiştiğini ben gördüm. Ukrayna bizim işletmemize çok az geliyordu. Şuan da iyi bir şekilde Ukrayna’dan misafir ağırlamaya başladık. Fas müşterilerimde gelmeye başladı. Daha önce bunları biz göremiyorduk. Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık bölgesinde hala devam etmekte olan çalışmaların hızlandığına da değinen Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık bölgesinde hala devam etmekte olan bir yol çalışması var. Bu büyük bir proje, kanalizasyon, alt yapı komple değişiyor. Bunlar kolay projeler değil. Ama ben bir esnaf olarak baktığım zaman bölgede yapılan çalışmalar toparlanmaya başladı. Kaldırımlar çok güzel, özellikle güzel bir malzeme seçilmiş. Esnaf arkadaşlarımızdan biraz duyarlılık bekliyoruz. Biraz sabretmek lazım. Tabi ki süreç biraz sancılı ama niyet güzel. Devamının gelip tamamen toparlanacağına ben inanıyorum. Etrafı dolaştığım zaman esnaf arkadaşları da görüyorum. Çalışma hızlandı. Hızlandığı zaman bitme noktasının yaklaştığını görüyoruz. Bundan dolayı da Hisarönün’deki bütün esnaf hazır bire şekilde bekliyor. Sonuç güzel olacak ve gelen misafirlerinde bundan memnun kalacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Tümen, 'Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak'
Tümen, 'Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak'
Tümen, 'Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak'

Bakmadan Geçme