'Tüketen değil üreten bireyler olmak istiyoruz'

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi ile Marmaris Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Engelsiz El Sanatları ve Yöresel Ürünler Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Samanlık İskele Meydanı'nda gerçekleşen etkinlik 9 gün sürdü. Organizasyon halk ve tatilcilerden tarafından büyük ilgi gördü. 

  • 641
'Tüketen değil üreten bireyler olmak istiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış törenine Marmaris Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Köksal ve İhsan Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, kurum amirleri, sivil toplum kuruşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Şükrü Boyraz, “Bizler öncelik istemiyoruz, eşit yaşam istiyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanımız Aydoğan Arslanca, Muğla ve ilçelerinde derneğimizin bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Bodrum ve Muğla temsilciliklerimiz açıldı” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Boyraz, “Kısa bir süre sonra Milas temsilciliğimiz de açılıyor. Derneğimizin bayrağı ülkemizde olduğu gibi Muğla’da da dalgalanmaya devam edecek. Bizlere bu imkanı sağlayan Marmaris Belediye Başkanımız Mehmet Oktay’a çok teşekkür ediyoruz. Diğer başkanlarımız da aynı duyarlılığı gösterirse bu festivalimizi Muğla geneline yaymak istiyoruz” dedi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca da, “Engelliler olarak tüketen değil üreten bireyler olmak istiyoruz. Bu anlamda bize büyük destek olan Marmaris Belediye Başkanımız Mehmet Oktay ve Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Köksal ve İhsan Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda kardeş dernek olarak gördüğümüz Engelli ve Aileleri Birliği Derneği’nin Başkanı Tulgay Hasar da bizlere öncülük etmiştir. Kendileri ile birlikte el ele bütün engelleri aşacağız” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme