TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM OLACAK MI?

Sürekli dalgalanma halinde olan akaryakıt fiyatları toplu taşıma fiyatlarını etkilemişti. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşme nedeni ile toplu taşımada her hangi bir indirim yaşanacakmı sorusu gündeme geldi.

  • 1648
TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM OLACAK MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıtta ciddi bir düşüş yaşanırsa toplu taşıma için görüşüleceğini belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, "Ciddi bir düşüş olursa, bu sadece akaryakıta değil diğer kalemlere de yansıyacaktır. Bu durumda tabi ki taşımaya da yansır" şeklinde şeklinde konuştu. 

BAŞKAN TAŞAR, "AKARYAKITTA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ YAŞANIRSA FIYATLARI ETKİLEYECEKTİR"
Akaryakıtın değişkenlik gösterdiği bu dönemde ciddi bir düşüş yaşanırsa toplu taşımayı etkileyebileceğine dikkat çeken Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, "Biz özellikle son bu yıla kadar bu kadar sık fiyat değişmesiyle hiç karşılaşmadık. Böyle bir talebimiz dolmuşçular olarak da hiç olmadı. Ancak içinde bulunduğumuz durum sürekli değişkenlik gösteriyor. En son fiyat aldığımız tarihte yanlış hatırlamıyorsam yine yirmi beş lira bandındaydı akaryakıt. Şu an yirmi beş liranın altına düştü. Ciddi bir düşüş olursa, bu sadece akaryakıta değil diğer kalemlere de yansıyacaktır. Bu durumda tabi ki taşımaya da yansır. Ancak şuanda ki durumda, içinde bulunduğumuz yirmi beş lira bandında almıştık fiyatı. Şimdilik böyle devam edeceğiz. Eğer ciddi oranda indirimler devam ederse mutlaka kullanıcılarımıza, yolcularımıza yansıtırız" ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TAŞAR, "YÖNETMELİKTE UZAMA KARARI ALINDI"
Okul servislerine yönelik yapılan yönetmelikte uzama kararı alındığına dikkat çeken Başkan Taşar, "Tabi ki, şimdi 2017 yılında çıkan Okul Servis Yönetmeliğinde okul servis araçlarında kamera, oturmaya yönelik koltuk sensörü, üç noktalı emniyet kemeri ve içeriyi gösteren beyaz cam zorunluluğu gelmişti. Bunlardan uygulama da en zor olanı kamera ve koltuk sensörüydü. Tabi bunlar için istenilen nitelikler var. Her kamera takılmıyor. Belli şartları taşıması lazım bu kameraların. Bunun temininde çok zorlandık. Teminiyle birlikte montajında da zorlandık. Birçok kişinin araç imar tadil montaj yönetmeliğine uygun montaj şansı yoktu. Daha sonrasında bu ertelendikçe 2018 yılı ve daha sonrasında üretilen araçlarda zorunlu hale getirildi. Ancak EĞİTİM-SEN’in -yanlış bilmiyorsam- açmış olduğu bir dava sonucunda Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu şeylerin istendiği, yönetmelikte varsa uygulanması lazım mantığıyla istenmesine hükmetti. Tabi bununda söylediğim gibi hem temini hem de montajı uygulamada zorlandıkları için yeniden bir uzama kararı geldi. Yeni bir yönetmelik değişikliği ile okul servis araçlarının 2026 yılına kadar 2015 model ve daha yüksek modele sahip araçlarda 2026 yılına kadar aranmayacak. Yani bu soruna bir çözüm bulunmuş oldu. O zamana kadar da zaten 2018 model ve üzeri araçlara fabrikasyon olarak var. Okul taşıtlarının hepsinin fabrikasyon yapılması gerekiyor. Diğerlerinin de montajının ona göre TSE standartlarına uygun yapabilecek şartlar oluştuğu zaman yine kamera ve koltuk sensörü sistemine kalan araçlarımızı geçireceğiz" dedi.
 

Bakmadan Geçme