TKBL Federasyon Kupasını Fenerbahçe Gelişim kazandı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası Finali Fethiye Beşkaza Spor Salonu'nda oynandı. TKBL Federasyon Kupasının sahibi 1881 Düzce Belediyespor'u 89-62 yenen Fenerbahçe Gelişim kazandı. Fenerbahçe Gelişim takımında 23 sayı 23 ribaund ile oynayan OlenaStashchuk ve 20 sayıyla maçı tamamlayan Merve Arı kupanın kazanılmasında önemli rol oynadılar.

  • 1678
TKBL Federasyon Kupasını Fenerbahçe Gelişim kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başhakem Serkan Koçak’ın yönettiği maçta yardımcılıklarını Burak Durmuş ve Sibel Koç yaptılar. Fenerbahçe Gelişim maça Doğa Adıcan, Merve Arı, Duygu Özen, İrem Sözen, OlenaStashchuk ilk beşi ile başlarken; 1881 Düzce Belediyespor ise Buket Ünal, Betül Genç, RonahiZilan Kıran, Cansu Aslan ve Chanita Marie Jordan beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası Fenerbahçe Gelişim’in 16-0 üstünlüğü ile geçildi. Sarı lacivertliler hücumlarından sayılarla dönerken, Düzce temsilcisi sayı bulmakta zorlandı. Periyot sonlarında Chanita Marie Jordan’ın ürettiği sayılarla oyunda kalma mücadelesi veren 1881 Düzce Belediyespor, ilk periyotu 27-7 geride kapattı. 

İkinci periyota sonlarında Chanita Marie Jordan ve Cansu Aslan’ın sayıları ile hızlı başlayan 1881 Düzce Belediyespor karşısında üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Gelişim, OlenaStashchuk ve Merve Arı’nın yanı sıra benchten gelen İdil Saçılır ve Banu Şimşek ile aradaki farkı korudu. İkinci periyot 48-24 Fenerbahçe Gelişim üstünlüğü ile geçildi. 

Üçüncü periyot karşılıklı basketler ile başladı. Zaman zaman üst üste bulduğu basketlerle skoru kapatmaya çalışan Düzce temsilcisine anında cevap veren sarı lacivertliler, 25. dakikada 57-32 üstünlüğe ulaştı. Maçta ağırlığını iyice hissettiren Fenerbahçe Gelişim, üçüncü periyodu 67-47 önde geçti. Maçın son periyodunda hem hücumda hem de savunmada iyi bir istikrar yakalayan lacivert beyazlılar, bitime 5 dakika kala skoru 80-55’e getirdi. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdüren sarı lacivertliler parkeden 89-62 üstün ayrıldı. 

Maçın ardından Fenerbahçe Gelişim basketbolcuları büyük sevinç yaşadılar. Maç sonunda finalist 1881 Düzce Belediyespor takımına madalyaları ve şilti Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Liglerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu, Muğla Gençlik ve Spor İl MüdürüÖmer İlman tarafından sunulurken; maçın galibi Fenerbahçe Gençlik Takımına madalyaları ve kupasını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca veTürkiye Basketbol Federasyonu Kadın Liglerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Antalyalı takdim etti. 

Maç sonunda bir açıklama yapan Fenerbahçe Gelişim BaşantrenörüAltuğ Kuru, “Genç bir takımız. Burada iyi bir mücadele örneği gösterdik. Oyuncularımı kutluyorum, çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme