Tıp Bayramı'nda doktorlardan eylem

Fethiye'de görev yapan sağlık çalışanları Fethiye Devlet Hastanesi'nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasında 'Emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye'de, bütün sağlık kurumlarında 16 Mart 2022 Çarşamba Aile Sağlığı Merkezlerinde G(ö)REV'deyiz!' dediler.

  • 742
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tıp Bayramı'nda doktorlardan eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de görev yapan tüm sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı’nda greve gitti. 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün sağlık kurumlarında, 16 Mart günü ise Aile Sağlığı Merkezleri’nde grev yapacak olan sağlık çalışanları Fethiye’de de Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde basın açıklaması yaptılar.

Tıp Bayramı'nda doktorlardan eylem

Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak katılım sağlanan eylemde  basın açıklaması Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Muğla Tabip Odası Üyesi Beyin Cerrahi Uzmanı Hasan Murat Ayten tarafından okundu. 

Okunan basın açıklamasında “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz.Sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz. 

Tıp Bayramı'nda doktorlardan eylem
“Sağlık reformu yaptık” dediler Mesleğimizi ayaklar altına aldılar. “Hekimlerin eli hastaların cebinde” dediler vatandaşı hekimlere karşı kışkırttılar. “Doktor Efendi dönemi bitti” dediler hekimliğin itibarını yok ettiler. Mesleğimiz değersizleştirildi, emeğimiz ucuzlatıldı, kötü ve ağır çalışma koşullarında, düşük ücretlerle çalışmaya zorlandık. Dönüştürdükleri yıllarca övündükleri Sağlık “reformu” çöktü altında en çok ezilenler ise tüm sağlık emekçileri oldu.  Ekim ayından bu yana söylediğimiz gibi: “Emek Bizim, Söz Bizim”. Bu sağlık sistemi artık iyice işlemez halde yıllardır haykırıyoruz duymak istemeyen kulaklar sağır. Aylardır eylemdeyiz görmek istemeyen gözler kör.  “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır. Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında 16 Mart 2022 Çarşamba Aile Sağlığı Merkezlerinde G(ö)REV’deyiz! Bizler onurlu sağlık ordusunun hemşiresi, ebesi, hekimi. diş-hekimi, memuru, laborantı, eczacısı, teknisyeni, teknikeri,  temizlik personeli, sekreteri ve aşçısıyla sağlığı bir ekip hizmeti olarak gören sağlık emekçisi üyeleriyiz. Bu ülkenin olanaklarıyla, ailemizin fedakârca destekleriyle, gecemizi gündüzümüze katarak okuduk. halkımız için çalıştık ve hala çalışıyoruz. Covid 19 Pandemi sürecinde tanık olduğunuz gibi dişimizi tırnağımıza takarak çalıştık, tükendik yorulduk, şiddet gördük,  öldük ama vazgeçmedik buradaydık, buradayız,  burada olacağız. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız. Ama unutulmasın ki hakkımızı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Kölelik koşullarında çalışmak istemiyoruz. İnsanca yaşayacak, emekliliğimize yansıyacak bir ücret istiyoruz,  çünkü geçinemiyoruz. Covid-19 meslek hastalığı sayılsın istiyoruz. Sağlıkta şiddete sona ersin istiyoruz. 5 dakika da hekimlik yapılmaz diyoruz. Bilimsel liyakata dayalı mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim istiyoruz. Zannettiler ki susacağız,  zannettiler ki vazgeçeceğiz zannettiler ki geri çekileceğiz,  zannediyorlar ki peşini bırakacağız.  Biliyoruz hak verilmez alınır, inanıyoruz ki haklar mücadele ile kazanılır. Kararlıyız hakkımız olanı mücadele ede ede alacağız. Ama mutlaka alacağız. Emek bizim söz bizim sağlıklı bir gelecek ellerimizde” denildi. 

Tıp Bayramı'nda doktorlardan eylem

Bakmadan Geçme