TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, ticari davaların yıllarca sürdüğüne dikkat çekerek, yargıda davaların uzun sürdüğünü, arabuluculuk, tahkim ve uyuşmazlık müesseseleriyle anlaşmaların daha kısa sürede sonuçlanacağını söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu, 'Ahilik sisteminin devamı niteliğindeki arabuluculuk sistemi ile daha önce 4-5 yıl süren davalar 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuruların büyük çoğunluğu anlaşmayla sonuçlanıyor. En önemlisi de taraflar helalleşerek ayrılıyor' dedi.

  • 573
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin açılışına ve TOBB & FTSO Ekonomi İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Fethiye’ye geldi. FTSO Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin açılış törenine Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen, Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Koray Özcan, Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Nurgül Candan, Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile FTSO Meclis, Yönetim Kurulu ve Meslek Komiteleri üyeleri ile Oda üyeleri katıldı.  

HİSARCIKLIOĞLU, İSTİŞARE TOPLANTISINDA FTSO ÜYELERİNE SESLENDİ
Açılış töreninin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) & Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi İstişare Toplantısı yapıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke oda ve borsaların, Türk iş dünyasının sorunlarının çözümü adına gerçekleştirdiği faaliyetler ve lobi çalışmalarıyla Türkiye’nin en dinamik, en etkili yapıları olduğunu söyledi. Büyükteke, “TOBB’un tüm Türkiye genelinde başlattığı tahkim ve arabuluculuk merkezini Fethiyemizde de açması bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Bu hizmetlerinden dolayı Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim. “diye konuştu.  

HİSARCIKLIOĞLU: “FTSO’NUN AYAĞINIZA GETİRDİĞİ İMKÂNI KULLANIN”
Toplantıda FTSO üyelerine seslenen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, öncelikle açılışını yaptıkları Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin önemine değindi. TOBB Başkanı, “Yıllar süren davaların, arabuluculuk merkeziyle çok kısa sürede sonuca ulaştığını görebileceksiniz. Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha az masrafla çözebileceksiniz. Sizler de, Odamızın ayağınıza getirdiği bu imkânı muhakkak kullanın” dedi.

MESLEKİ EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Özel sektörün ilk defa, Odalar vasıtasıyla mesleki eğitimin içinde yer almasını sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu meslek lisemizin hamiliğini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamız üstlendi. Bu sayede gençlerimiz, sizlerin ihtiyaç duyduğu becerileri edinerek yetişecek, ara eleman değil, aranan elemanlar olacaklar, nitelikli çalışan bulma sıkıntınıza da çözüm getirecekler. Odamız, gemi inşa sektörünün talebi doğrultusunda okul bünyesinde, bir de Gemi yapım atölyesi projesi başlattı. Hem gençlerimizi meslek sahibi yapacak, hem de ihracat gelirimizi artıracak bu girişimi de çok değerli buluyorum” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu: “Osman Çıralı Başkanımızı yürekten tebrik ediyorum”
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yerel değerlere de sahip çıktığını bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu markalaşmanın ancak böyle sağlanacağını vurguladı. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: 
“Bu kapsamda, Fethiye Kaya İnciri’ni, Fethiye Tahini’ni, Seydiler Kilimi’ni coğrafi işaretle tescil ettirerek, koruma altına aldı. Seydikemer Tarım OSB projesiyle, hayvan yetiştiriciliğini destekleyip, geliştirmeyi hedefledi. Bölgede ivme kaybeden dalış turizmini yeniden canlandırmak amacıyla Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesini hazırladı. Esasında tüm bu hizmetler ve projeler, bir vizyonun göstergesidir. Üyesine en iyi şekilde hizmet sunmayı ve şehrini zenginleştirmeyi hedefleyen, çağdaş bir yönetim anlayışının eseridir. Odamızın Fethiye’ye en iyi, en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlayan, projeleriyle gurur duydum. Osman Çıralı Başkanımızı, yönetim kurulunu ve meclisini yürekten tebrik ediyorum.”

FTSO’DAN BEŞ YILDIZLI HİZMET
FTSO’nun akredite oda olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Oda’nın üyelerine beş yıldızlı hizmet sunduğunun altını çizdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Osman kardeşimle, Ankara’da, TOBB’da da birlikte çalışıyorum. Kendisi Ticaret Sanayi Odaları (TSO) Konseyimizde görev üstlenmiştir. Sizleri de, Ankara’da en iyi şekilde temsil etmektedir. Hem Fethiye’ye değer katan çalışmalar yapmak, hem de sizlerin her sıkıntısını Ankara’ya getirip, çözüm aramaktadır. İşte en son, geçen ay, Ankara’da TOBB’da, düzenlediğimiz, Finansmana Erişim İstişare Toplantısında, Osman Başkanımız, sizlerin krediye ulaşmakta yaşadığınız sorunları, 3 kamu bankamızın genel müdürlerine iletti. Pandemi döneminde de, dertlerinize tercüman oldu. Sıkıntılarınızı ve taleplerinizi topladı. Hep birlikte bunları, icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların önemli bir kısmından da sonuç aldık. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Ama sıkıntılarımız bitmedi, sorunlar elbette var. Bunları da devamlı dile getiriyor, ilgili Bakanlara aktarıyor, çözüm sağlamak için uğraşıyoruz. Yaptıkları tüm örnek çalışmalar ve bölgeye kazandırdıkları eserlerden dolayı, Osman Çıralı Başkanımız başta olmak üzere, tüm FTSO yönetimini, meclisini, genel sekreterimizi ve çalışanları yürekten kutluyorum” dedi.”

FETHİYE’YE OKUL MÜJDESİ 
FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın talebiyle Fethiye’de de bir okul yapma kararı aldıklarının müjdesini veren Hisarcıklıoğlu, ikinci müjde olarak da TOGG otomobil fabrikasının 29 Ekim’de açılacağını açıkladı. 

ÇIRALI’DAN HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, pandemi dönemi de dahil olmak üzere her zaman oda ve borsaların yanında olduğu için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, "Sorunlarımıza sahip çıkıp, çözümü için gece gündüz demeden çalıştınız. Ne zaman size bir taleple gelsek, bizi hiç boş çevirmediğiniz gibi bizi özel olarak arayarak ‘var mı benden istediğiniz’ diye sormanız, gücümüze güç kattı. Sayısal takograf işlemlerinin Fethiye’de yapılabilmesi talebimize anında olumlu yanıt verdiniz ve Odamız, TOBB’un yetkilendirdiği 159 Yetkilendirilmiş Merkezden biri oldu. Böylece bölgemizde karayolu taşımacılığı yapan sürücülerimiz artık sayısal takograf işlemlerini Muğla’ya gitmeden Odamızdan yapabiliyor. Bugün de bölgemizde önemli bir eksiği giderecek, iş dünyasında yaşanan hukuki sorunların, yargıya taşınmadan daha kısa sürede ve daha az maliyetle çözülmesini sağlayacak, Odamız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik.  Arkamızda Türkiye’nin en güçlü ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan Birliğimiz olunca çok daha etkili sonuçlar alıyoruz. Fethiyemize, Seydikemerimize ilginiz ve desteğiniz bizim için çok değerli. Sağ olun, var olun.” diye konuştu.  

TOBB’un desteği ile Fethiye’ye anaokulu kazandıracaklarını vurgulayan Çıralı, Oda üyelerinin ve sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla FTSO’nun Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendiğini ve okul bünyesinde bu kapsamda gemi inşa atölyesi yapılacağını anlattı. Çıralı, FTSO’nun Yönetim Kurulunda yer aldığı Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi aktardı. 

FTSO ÜYELERİNİN TALEPLERİ
Turizm sektöründe ve diğer tüm sektörlerdeki Oda üyelerinin en öncelikli talebi, alacakların yapılandırılması, kredi ve finans desteği olduğunu vurgulayan Çıralı, şöyle devam etti: “Yüksek enflasyonun sebep olduğu artan maliyetler nedeniyle üye işletmelerimizin finansal zorlukları her geçen gün artıyor. İşletme maliyetleri altında ezilen üyelerimizin SGK ve vergi ödemelerinin yapılandırılması beklentisini bizlere iletiyorlar. Bir de pandemi döneminde iki kez çıkarılan Nefes Kredisi’nin yeniden çıkarılması için üyelerimizden gelen talepler son dönemde arttı. Bu konularda desteğinizi bekliyoruz.” 
TOBB-FTSO Ekonomi İstişare Toplantısı, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 
TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK 

Bakmadan Geçme