THK, geçen yılın oranlarını geçti

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda toplam 24 bin 32 adet deri topladı. Kurban derisinin yanı sıra, Fitre ve Zekat toplama faaliyetlerinde de 785 bin TL para toplandı. Şube Başkanı Mustafa Özkaya, geçen yıla oranla gerçekleştirilen faaliyetlerin iyi sonuçlara neden olduğunu belirtti.

  • 815
THK, geçen yılın oranlarını geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KURBAN TOPLAMA FAALİYETİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kurban bayramı nedeni ile Türk Hava Kurumu tarafından gerçekleştirilen kurban derisi toplama işleminin gerçekleştiğini belirten Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “Öncelikle Fethiyeli ve Seydikemerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Türk Hava Kurumu her yıl Kurban Bayramında kurban derisi toplama faaliyeti gerçekleştirmektedir. Ve bu yılda İç İşleri Bakanlığımızdan almış olduğumuz yetkiler ve izinler doğrultusunda kurban derisi toplama faaliyetimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kurban derisi toplama faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan başka Fethiye Kaymakamımız Sayın Eyüp Fırat’a, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan’a, bize Çamköy mahallesinde toplama merkezimizi tahsis eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, araçları ve personelleri ile bize destek veren Fethiye ve Seydikemer Belediye Başkanlarımıza, Fethiye ve Saydikemer Orman İşletme Müdürlüklerimize ve bu derilen toplanmasında bize her yıl gayret ve özveri ile destek sağlayan tüm Fethiye ve Seydkemer Mahalle Muhtarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 16 Şubat 1925’te Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumuna teveccüh gösteren bize yıllardır güvenen ve bağış yapan Fethiyeli ve Seydikemerli tüm halkımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

24 BİN 32 ADET DERİ TOPLANDI
Kurban derisi toplama faaliyetlerinde toplanan deri sayısının geçen yılı geçtiğini vurgulayan Başkanı Özkaya, “Bu sene toplanan 2021 yılı kurban derisi sonuçlarını vermek istiyorum. 12 bin 450 adet Koyun derisi, 11 bin 380 adet Keçi derisi, büyük baş dediğimiz deri de kilogramla satılır 202 adet toplanmıştır, bunun karşılığında 5 ton 655 kilogram gelmiştir. Ve bunun sonucunda bu yılki kurban derisi toplama faaliyetlerimizde toplam 24 bin 32 adet deri toplanmıştır. Geçen yıl 23 bin 777 deri toplanmıştı. Bu yıl 24 bin 32 adet toplayarak geçen yılı geçmiş durumdayız. Küçük bir istatistik olarak şunu da söylemek istiyorum. Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanlığımızın tarihinde bir ilk gerçekleştirilmiştir. İlk defa 2021 yılı kurban derisi toplama faaliyetlerinde Koyun derisi Keçi derisini geçmiştir. Önceden Fethiye’de en fazla keçi derisi toplanırdı. Bu yıl koyun derisi keçi derisini geçmiş durumdadır. Bu da pandemi sebebi ile göç alan Fethiye’mizin belki gelenek ve göreneklerinin biraz değiştiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı. 

785 BİN TL FİTRE VE ZEKAT TOPLANDI
Ramazan ayı sebebi ile başlatılan fitre ve zekat toplama faaliyetlerinin de geçen yıla oranda yüksek olduğuna değinen Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “Bildiğiniz gibi Tük Hava Kurumunun yılda çok önemli 2 tane gelir getirici faaliyeti vardır. Kurban derisini söyledik. Bunun yanında Ramazan ayında fitre ve zekat toplama faaliyetleri gerçekleştirdik. Yine İç İşleri Bakanlığımızdan almış olduğumuz yetkiler ve izinler doğrultusunda. Halkımız gerçekten büyük bir teveccüh gösterdi. Bu sene fitre ve zekat toplama faaliyeti sonucunda 785 bin TL para toplanmıştır. Ben yine Fethiyeli ve Seydikemerli tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu fitre ve zekatın toplanmasında büyük gayret gösteren Fitre ve zekat zarflarımızın en ücra köşedeki halkımıza kadar ulaştırılmasında büyük destek sağlan Fethiyeli ve Seydikemerli tüm Mahalle Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Geçen sene fitre zekat toplama faaliyetlerinde 719 bin TL toplandı. Bu da pandemiye ve kısıtlamalara rağmen bizim artış sağlamamız faaliyetlerimizin gerçekten başarılı geçtiğini göstermektedir” dedi.
 

THK, geçen yılın oranlarını geçti
THK, geçen yılın oranlarını geçti
THK, geçen yılın oranlarını geçti
THK, geçen yılın oranlarını geçti
THK, geçen yılın oranlarını geçti

Bakmadan Geçme