Tezcan,'Takdir halkımızın'

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı'ndan 63,5 milyon Euro'luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

  • 725
Tezcan,'Takdir halkımızın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilen krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi üzerine basın açıklaması yaptı. Evren Tezcan yaptığı basın açıklamasında “Muğla ve ilçelerimizin en büyük sorunlarından biri olan başta içme suyu sorununu çözmek için Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından proje hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı açıklandı. Açıklanan program kapsamında uzun süredir Cumhurbaşkanlığı onayında olan ve bir türlü gereken izinlerin verilmediği Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine finansman sağlayacak onay çıkmadı.
Bilindiği üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Fitch Ratings tarafından en iyi kredi notu olan AAA verilmişti. Bu nedenle birçok uluslararası kredi kuruluşu büyükşehir belediyesinin güçlü mali yapısı nedeniyle kredi kullandırabilecekleri taahhüdünde bulundu. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için projeler hazırladı.
Hazırlanan projeler için yurtiçi finansman kurumlarından gerekli kaynak sağlanamayınca yurtdışı kredi kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldı. Görüşmeler kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk bir kredi onayı çıktı. İçme suyunda büyük kazanç sağlayacak ve birçok farklı yeni içme suyu hatlarının yapılarak İl genelinde çok güçlü bir ağı oluşturacak çalışmaların hayata geçmesi için Cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyor. Ancak tüm bu yatırımlar için yaklaşık 1 yıldır onay beklenirken Cumhurbaşkanlığı 2022 yılı yatırım programına alınması umut ediliyordu. Açıklanan program dahilinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini hazırladığı sadece finansmanının sağlanacağı onay yine Cumhurbaşkanlığından çıkmadı.
Muğla genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projeleri hayata geçirmek için gerekli olan Cumhurbaşkanlığı onayının çıkmamasını halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme