TEK DİŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 20 TL

Fethiye'de her hafta Cuma günü kurulan Üretici Pazarı'nda çiftçiler, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri halkın beğenisine sunarken bu hafta geçen haftalarda olduğu gibi bamya ve sarımsak yine en yüksek fiyattan satılan sebzeler oldu. Elmadan şeftaliye, domatesten biber ve patlıcana birçok ürünün yer aldığı pazar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

  • 1668
TEK DİŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 20 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma Pazarı’nda Seydikemer’inKayadibi Mahallesi’nde yetiştirilen tek diş sarımsak, fiyatı ve şekliyle halkın büyük dikkatini çekiyor. İlk bakışta soğanı andıran sarımsağın kilosu 20 TL’den satılıyor. Bunun yanında pazara gelen vatandaşlar, mevsim meyveleri ve sebzelerinden satın alırken, fiyatların yüksek olması dikkat çekiyor. Coğrafya olarak birçok ürünün yetiştirilmesine elverişli olan Fethiye ve Seydikemer, tarımsal üretim ile de adından söz ettiriyor.

 

Cuma Pazarı’nda bamya geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi en yüksek fiyattan satılan sebze oldu. Kilosu 15 TL’den satılan bamyanın, pazara az gelmesinden dolayı fiyatının yüksek olduğu kaydedildi. Sarımsağın 12-15 TL, domatesin 2,5-4 TL, taze fasulyenin 7-8, barbunyanın 8 TL, biberin 3-4 TL, salatalığın 1-2 TL, pırasanın 5 TL, börülcenin 7-8 TL, karnabahar ve lahananın tanesinin 5 TL’den satıldığı Cuma Pazarı’nda kuru soğan ve patates de 2,5-3 TL’den satıldı.

 

Cuma Pazarı’nda meyve fiyatları da geçen haftaya göre hemen hemen aynıydı. Elmanın kilosu 3-4 TL’den satılırken, erik 5, üzüm 8, kayısı ve şeftali 5 karpuz ise kilosu 1 TL’den satıldı. Bağlıağaç Mahallesi’nden Hilmi Özen fiyatların yüksek olmadığını, pazara ilginin yoğun olduğunu ifade etti. Kayadibi Mahallesi’nden Osman Tomak ise yörenin tek diş sarımsağını sattığını söyledi. Tomak, “Bölgede bu sarımsağı 2 kişi üretiyoruz. Gerçek sarımsak budur. 55 yaşındayım, kendimi bildim bileli bu sarımsağı üretip satıyoruz” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme