Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, rüzgarda devrilme riski ve görüntü kirliliği oluşturan ağaçların budama işlemini yaptı. Vatandaşların rahatsızlık duyduğu bölgelerde çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

  • 932
Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla kuruyan dallar ve tehlike oluşturabilecek ağaçlar, Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından budanıyor. İlçe genelinde devam eden çalışmalarda; Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanan dallar, Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerince ağaç yongalama aracıyla ile talaş haline getirilip, kamyona aktarılıyor. Çürüyerek kompost haline getirilen bu malzemenin ilerleyen dönemlerde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek. 

Vatandaşların, budama yapılması istenen bölge için dilekçe ile başvuruda bulunduğu öğrenildi. Ağaçların budanan dalları ise Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından ağaç yongalama aracıyla ile küçük parçalara ayrılıp, kamyona aktarılıyor. Fethiye Belediyesi ekipleri çalışmalarını Cumhuriyet Mahallesi’nde devam ettirirken, ilçe genelinde çalışmaların sürdürüleceği bildirildi. 

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Personel Şefi Mehmet Mete yaptığı açıklamada, “Vatandaşa sıkıntı yaratabilecek, rüzgarda devrilme riski ve görüntü kirliliği oluşturan ağaçların budama işlemini gerçekleştiriyoruz. Gerekli görülen yerlerde ve vatandaşlarımızın dilekçe verdiği alanlarda, Fethiye’mizi güzelleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Çevre sakinlerinden Neriman Büber, “Bahçelerin ve sokakların düzenlenmesi için dilekçelerimizi verdik. Yan yatmış ağaçlar ve dalları tehlike saçıyordu. Onlarda ekipleriyle birlikte geldiler ve çalışmalarını yaptılar. Fethiye belediyesi ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (FATİH DERELİ)
 

Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor
Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor
Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor
Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor

Bakmadan Geçme