Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''

Covid-19 Normalleşme süreci için hemen her gün yeni genelgeler yayınlanırken dolmuş ve taksi sürücülerinin uyması gereken kurallar, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar tarafından bir kez daha hatırlatıldı. Taşar 'Dolmuş, taksi ve her türlü taşımacılıkta araca hiç kimse maskesiz binemeyecek. Kapasite üzerinde yolcu alınıp ayakta taşınamayacak' dedi.

  • 937
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını ülkemizde giderek azalırken tedbirlerin ise devamlı uygulanması gerektiği vurgulanıyor. Bilim Kurulu kararlarına göre ilgili bakanlıklar normalleşme genelgeleri yayınlarken dolmuş ve taksi müşterilerinin nasıl davranması gerektiğinin altı çizildi. Dolmuşlarda kapasite üzerinde yolcu taşınamayacak olup taksilerde ise sürücü dışında üç yolcu taşınabilecek. Hiçbir yolcu maskesiz araçlara binemeyecek olup taksi ve dolmuşlar mutlaka dezenfekte edilecek. Normalleşme süreci ile birlikte daha önce azaltılan sefer sayıları giderek arttırılırken araç içinde sosyal mesafeye dikkat edilmesi de sağlanacak. 
SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, “Bilimsel Danışma Kurulu’nun hazırlamış olduğu normalleşme takvimine göre toplu taşıma araçlarına koltuk sayısı kadar yolcu alabilme olanağı getirildi. Bununla ilgili kontrole devam edebilmemiz için çalışmalarımız da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile de toplanıp ortak kararlar alıyoruz. Her ne kadar koltuk sayısı kadar yolcu alsak da hijyen ve temizlik kuralları dahilinde belli önlemler alınarak şehir içi taşımacılık devam edecektir. Salgının başladığı tarihten sonra çok sıkıntı çeken taşımacı esnaflarımız bu kararla bir nebze de olsa rahatlamışlardır. Bundan sonra gerekli önlemlere uyularak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak devam edildiği sürece hem vatandaşlarımıza hem toplu taşıma esnafımıza hayırlı olacağını düşünüyorum. Normalleşme sürecini uygun bir şekilde atlatırsak herhangi bir sorun olmadan, hepimizi sağlıklı günler bekliyor diye düşünüyorum. Bu kararın alınmasında bizi yalnız bırakmayan destek olan tüm yetkililere de buradan teşekkür ediyorum” dedi.
HER GÜN DEZENFEKTE EDİLECEK
Başkan Taşar “Koltuk sayısı kadar yolcu alabiliyor olmak, salgının bittiği anlamına gelmiyor. Burada araç dezenfektelerini yapıp yolcuları hala belli kurallar dahilinde alabiliyoruz. Maskesiz yolcuların binmemesi, sık kullanılan kapı kollarından koltuk başlarına kadar her gün dezenfekte edilmesi gibi belli kurallar var. İçeride yiyecek, içecek tüketilmemesi gibi kurallara dikkat edilmesi lazım. Aksi halde tekrar başa dönüp ekstra önlemlere sebep olabiliriz. Hem yolcularımızın hem sürücülerimizin uyması gereken kurallar var. Bunların başlıcaları maskesiz binmemek, hijyen ve dezenfekte kurallarına dikkat etmek, biz araçları dezenfekte ediyoruz ama sürücülerin de kendileri araçlarını sıklıkla dezenfekte etmeleri gerekiyor. Önlemlere uyarak devam edeceğiz. İnşallah süreci sağlıklı bir şekilde atlatabileceğimizi düşünüyorum. Ayakta yolcu alınması konusunda araç modellerine göre farklılık gösteriyor. Sıralı koltuk sistemi olan araçlarda hiçbir problem yok, yanyana ve ön arkalı oturmalarda. Karşılıklı oturulan koltuklarda ise çapraz oturulacak. Karşılıklı dörtlülerin iki tanesi kullanılacak. Ayakta yolcuyla ilgili bir şey yok şu an için. Ayakta yolcu alınmayacak. Hem büyükşehir hem valilik, bizim ilçemizdeki araç yapısına uygun olmadığı görüşünde. Onunla ilgili kararı bakanlık, valiliklere bırakmıştı. Bizde sadece koltuk sayısı, ayakta yolcu almak yok” ifadelerini kullandı.
HATLARDA SEFERLER ARTTI
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar hatlarda sefer sayısının arttığını belirterek “1 Haziran’da normalleşme başladı. Bazı vatandaşlarımızın şehirler arası, ilçeler arası seyahat etmesi serbest olduktan sonra yolculuk taleplerinde bir artış gözlemliyoruz. Beklentimiz de bu yönde. Onun için sefer sayılarında bir arttırıma gittik. Akşam saatlerinde belli hatlarda nöbetçi araç bulunduruyoruz. Bunu da günlük talep durumuna göre arttırarak devam ediyoruz. Sefer sayılarımızı da arttırdık. Bir nebze daha normale döndü. Taksiler için 1 Haziran’daki talimatta her hangi bir düzenleme yok. Yaklaşık iki hafta bir düzenleme yapılmıştı. Buna göre en fazla 3 yolcu alabilecekler. Taksiler sürücü hariç 3 yolcu alabiliyorlar. Haftalık dezenfekte edildiğini gösterir belgelerini almaları gerekiyor. Yine araçlarında el dezenfektesi bulunduracaklar, maskesiz yolcu alamayacak ve her binip inen yolcu sonrasında sık kullanılan kapı kollarını, cam düğmelerini vb. yerleri dezenfekte edecekler” diye konuştu.
 

Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''
Taşar ''Ayakta Yolcu Taşınamayacak''

Bakmadan Geçme