Tarlalarını eşekle sürüyorlar

Fethiye'ye bağlı İnlice Mahallesi'nde çiftçilik yapan Ahmet ve Latife Kovantepe  çifti  traktör girmediği için  tarlalarını eşekle sürüyorlar.90 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmeyen Ahmet Kovantepe ve eşi Latife Kovantepe   çiftçilik yaparak hem üretip hem geçimlerini sağlıyorlar.

  • 9910

90 yaşına gelmiş olmasına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmeyen Ahmet Kovantepe eşi Latife Kovantepe ile beraber hayatlarını sürdürebilmek adına çiftçilik yapıyorlar. Tarlalarının yolu olmadığı için traktör kullanamayan çift ekmeden önce çift sürme işlemini eşeklerle yapıyorlar.Tüm zorluklara rağmen çalışmaktan vazgeçmeyen Ahmet ve Latife Kovantepe çifti çalışkanlıkları ile de gençlere örnek oluyorlar.HaberSoğuk kış günlerinde dahi çalışmalarını aksatmadan devam eden yaşlı çift zeytin toplama işlerini bitirip bugünlerde patates ve soğan ekmek için tarlalarını eşeklerle sürüyorlar.
Dünyanın en eski mesleklerinden çiftçilik ile uğraşan 90 yaşında ki Ahmet Kovantepe “Eşeklerle patates ekiyoruz. 3 aydır zeytinlerle uğraşıyoruz yeni bitirdik. Patatesleri de ektiğimiz zaman işlerimiz bitiyor” diye konuştu.
Zeytin ağaçlarından zeytinleri toplamayı yeni bitiren yaşlı çift  patates ekme işlerini tamamladıktan sonra  yaylaya gezmeye gitmeyi planlıyorlar. 
Tarlasını eşekle sürerek eşine yardımcı olan Latife Kovantepe “Çift sürüyoruz, burası kırsal bir alan traktör girmediği için merkeplerle sürüyoruz. Kendimize göre patates, soğan, sarımsak ekiyoruz” diye konuştu.Haber

Bakmadan Geçme