Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda Çalışmaları Devam Ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ''Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda'' ve tarımda sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

  • 481

Tüketicilerin en kaliteli ve en sağlıklı ürünleri tüketebilmeleri, tarımda sürdürebilirliği sağlamak ve tarladan sofralarımıza güvenilir gıda ulaştırmak için İlçe Müdürlüğü olarak yıl boyunca kalıntı kontrolleri yapılıyor. 
Tarım ve Orman Bakanlığının ‘’Kalıntı İzleme ‘’ programı dahilin de balıkçılık ürünleri, süt ürünleri, et, yumurta, domates ve kışlık sebzelerde program dahilinde numuneler alınarak bakanlığın görevlendirdiği laboratuvarlarda kalıntı analizi yapılıyor. Yapılan çalışmalarda Seydikemer’de üretilen tarımsal ürünlerde herhangi bir kimyasal kalıntıya rastlanmadığı bildirildi. Ayrıca toplu tüketim yerlerinden alınan numuneler görevli laboratuvarlarda incelendiği bir işletmeye idari para cezası uygulandığı kaydedildi. 
Risk esasına dayalı denetim prosedürü gereği Seydikemer’deki gıda işletmeleri belirli aralıklarla denetleneceği duyuruldu.
 

Bakmadan Geçme