Spor salonları yeniden faaliyete başladı

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 2 aydan fazla süredir kapalı olan spor salonları ve spor merkezleri, yeniden açıldı. Normalleşme süreci kapsamında Fethiye'deki spor salonları ve spor merkezleri de yeniden faaliyete başladı. Sağlık Bakanlığı, hazırladığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde spor salonları ve spor merkezlerinde alınması gereken önlemleri sıraladı.

  • 2304
Spor salonları yeniden faaliyete başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 2 aydan fazla süredir kapalı olan spor salonları ve spor merkezleri, yeniden açıldı. Normalleşme süreci kapsamında Fethiye’deki spor salonları ve spor merkezleri de yeniden faaliyete başladı. Sağlık Bakanlığı, hazırladığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde spor salonları ve spor merkezlerinde alınması gereken önlemleri sıraladı.

Fethiye’de bulunan spor salonlarında üyelerin salona temiz ayakkabı ve galoşla girme zorunluluğu bulunuyor. Spor aletleri arasında paravan ve sosyal mesafe kuralın uygulanırken, spor yapmak için gelenlerin ateşleri de ölçülüyor. Hijyen kurallarının da uygulandığı salonlarda vatandaşlar, gönül rahatlığıyla sporlarını yapıyorlar. Sporun bağışıklık sistemi güçlendirmede en önemli faktörlerden birisi olduğuna değinen Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti. 

Spor salonunda spor yapan Olcay Tekay yaptığı açıklamada, “İki ay evde sok sıkıcı geçti. Ne kadar evde spor yapmaya çalışsak da olmuyor… Normalleşme sürecinde açılışlarda spor salonlarına öncelik verilmeliydi. Çünkü korona virüsü salgınından korunmak için bağışıklık sisteminiz çok güçlü olmalı. Bireysel bir spor yapıyorsanız bağışıklık sisteminiz çok güçlü ve virüse karşı dirençli oluyorsunuz. Fakat ilk kapatılan yerler spor salonları oldu. Normalleşme sürecinde spor salonları açıldı. Hijyen konusunda spor salonları zaten yıllardır öncü… Ekstra olarak maske ve sosyal mesafe kuralı geldi. Çok şükür sonunda spor yapabiliyoruz ve kendimize zaman ayırabiliyoruz” dedi. 

2 ay aradan sonra spor yapmaya başladıklarını belirten Erdal Yılmaz, “Yıllardır spor yapan birisi olarak eve kapanmak çok zor oldu. AVM’lerden önce spor salonları açılsa daha iyi olurdu. Bağışıklık sistemini güçlü tutan spordur. Spor salonlarında her türlü önlemler alındı ve çok güvenli. Her köşesi hijyenik. Çalışırken maskelerimizi takıyoruz ve sosyal mesafeye uyuyoruz. Yanımızda temiz ayakkabı ve havlu getiriyoruz. Herkese spor yapmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, “2 ayı aşkın bir sürenin ardından spor salonlarının açılması ile hepimiz mutlu olduk. 1 Haziran’dan itibaren tüm önlemlerimizi alarak, spor salonları açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Vücut Geliştirme Federasyonu’na göndermiş olduğu yazılar elimize ulaştı. Bu kapsamda tedbirlerimizi aldık. Spor aletleri arasında sosyal mesafe bıraktık ayrıca kardiyo makinelerinin arasında paravan çektik. Bundan önceki süreçte de elimizden geldiği kadar temiz ayakkabı, havlu ve el dezenfektanına özen gösteriyorduk. Artık her gelen birey kesintisiz bu kurallara uymak zorunda kalıyor. İçeriye temiz ayakkabıyla girdikten sonra el dezenfektesini yapıyor ve ateşi ölçüldükten sonra antrenmana başlıyor. İçeride klimalar açılmıyor, duş yok ve soyunma odaları da birer birer kullanılıyor” diye konuştu. 

Açıklamasını sürdüren Gürsoy, “Bizim önerimiz sosyal mesafenin korunması ve kişinin kendini ekstra koruması. Temiz bir havlu ve yedek bir tişört getirmeli. Temiz ayakkabı mutlaka yanımızda olmalı. Bunlar bizim için çok önemli kriterler. Herkes mutlaka spor salonlarında temizliğin ön planda olduğunu bilsinler. Daha önceden de böyleydi ancak bu süreç biz temizliğin gerçek anlamda temizliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi. 

 


 

 

Spor salonları yeniden faaliyete başladı
Spor salonları yeniden faaliyete başladı
Spor salonları yeniden faaliyete başladı
Spor salonları yeniden faaliyete başladı
Spor salonları yeniden faaliyete başladı
Spor salonları yeniden faaliyete başladı

Bakmadan Geçme