Soydemir, '2019 yılında 580 yeni kayıt yapıldı' 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 2019 yılı faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Soydemir, '2019 yılında 580 yeni kayıt, 475 de terk olayı yaşandı. Sezon önünde kayıtlar artarken, sezon sonun da terkler meydana geliyor' şeklinde ifadeler kullandı. 

  • 1192
Soydemir, '2019 yılında 580 yeni kayıt yapıldı' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir açıklamasında, “Üzüntüsü ve sevinci ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. 4 ay süren turizm sezonu dışında turizme yönelik hizmet veren esnaflarımız sıkıntılı dönemler yaşıyor. 8 aylık durgun sezonda esnaflarımız kirasını, işçinin sigortası, maaşı ve diğer vergilerini ödeyememektedir. Maliyet artışlarına esnaflarımız yetişememektedir. Gider-gelir dengesi bozuldu. Asgari ücrete zam geldi. Ama burada işveren ve işçi arasında denge olsun. Asgari ücretten vergi almayalım. 2 yıl önce bu yönde bir çalışma yapıldı ve esnaflarımız rahatladı. Hükümetimizden bu desteği bekliyoruz” dedi.  

ESNAFLARIMIZ KREDİ TALEBİNDE BULUNDU
Soydemir, “2019 yılında turizm sezonunun ardından birçok esnafımız Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne başvuruda bulundu. Durgun sezondaki vergilerini ödeyebilmek için… Kooperatifimiz uygun faizlerle kredi vererek, esnafımızı rahatlatıyor. Bankalar sicil affını çıkararak, esnafların sıkıntısını giderme adına bir çalışma yapmalıdır. AVM’lerin açılış kapanış saatleri ve bazı günler kapalı olması konusunda girişimlerimiz oldu fakat bir aşama kaydedemedik. 2020 yılında vergiler ile ilgili düzenlemelerin olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir sözlerini şöyle tamamladı; “Esnaf üretime yönelmiyor. Bakkal, büfe, şoförlük gibi mesleklere yöneliyor. Vasıflı eleman yetiştirilmesi adına gayret ediyoruz. Kayıt dışı ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz sürekli esnaflarımızın içerisindeyiz. 2019 yılında 580 yeni kayıt, 475 de terk olayı yaşandı. Sezon önünde kayıtlar artarken, sezon sonun da terkler meydana geliyor. Devletimiz esnafımızın yanında ama biz bu destekler ve teşviklerde artış bekliyoruz. Yeni yılın esnaflarımıza sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”


 

Bakmadan Geçme