SOKAK VE YABAN HAYVANLARI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Fethiye'deki kısa adı HAYED olan Hayvan Destek ve Eğitim Derneği sokak ve yaban hayvanlarının sorunlarının çözümü ile ilgili bir çalıştay düzenledi. Sokak ve yaban hayvanlarının Fethiye ve çevresindeki sorunları ve çözüm önerilerinin ortaya konulduğu Çalıştay ile ilgili olarak açıklamada bulunan HAYED Başkanı Gökçen Gökmen Bayram, ''Sokak ve yaban hayvanlarının sorunları ile ilgili olarak sadece devletten, Belediyelerden ve Milli Parklar Müdürlüğünden çözümler elde etmeye çalışmamalıyız, halk olarak da gönüllü olarak da bu çalışmalara katılmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

  • 1067
SOKAK VE YABAN HAYVANLARI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAYED Eğitim parkında düzenlenen çalıştaya; Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, caretta ve çevre gönüllüsü Ali İhsan Emre, Günlükbaşı mahallesi muhtarı İlker Can, HAYED yönetimi ve üyeleri ile hayvan severler katıldı.

''RAPOR SUNACAĞIZ''

Çalıştay'ın amacı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan  (HAYED) Hayvan Destek ve Eğitim Derneği  Başkanı Gökçen Gökmen Bayram “Sokak ve yaban hayvanları ile ilgili bir çalıştay düzenlemekteyiz. Sokak ve yaban hayvanlarının sorunları ile ilgili olarak sadece devletten, belediyelerden ve Milli Parklar Müdürlüğünden çözümler  elde etmeye çalışmamalıyız, halk olarak da gönüllü olarak da bu çalışmalara katılmak zorundayız. Bu amaçla bir çalıştay düzenledik. Çalıştayımıza hayvan severler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılmaktadır. Bu toplantıda yapacağımız  değerlendirmeler  neticesinde bir rapor hazırlayacağız ve bu raporu da yetkililere Belediye, Kaymakamlık ve Milli Parklara ön yazı ile sunacağız. Çözüm önerilerine katkı isteyeceğiz. İnşallah daha sonra Belediyemizin de katılımıyla genişleterek tekrar benzer çalıştaylar yapmak isteriz” dedi.
''YENİ YASA ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ''

Bayram; ''Yeni yasa ben bildim bileli sürekli hazırlanma içerisinde. Yılbaşında çıkacak, seçimden önce çıkacak gibi ben artık inanmakta çok zorlanıyorum. Çok kötü olaylar yaşıyoruz. Daha geçen hafta Esenköy’de bir köpeğe tecavüze yeltenildiğini tespit ettik. Jandarma’ya bildirdik. Savcılığa dilekçe vereceğiz. Milli parklara bildirim yaptık. Her şeyi yapıyoruz fakat kanunda tıkanıyorsunuz. Ceza yok. Çalış’ta bir zehirlenme olayı oldu. Zehri atan kişinin video kayıtları var. Bütün video kayıtlarını topladı emniyet görevlileri. Sonra takipsizlik çıktı. Yani siz ne kadar çaba gösterirseniz gösterin, kanun olmadığı zaman hiçbir şey yapamazsınız. Ama ben artık –caz,-cez değil sonuç duymak istiyorum. Sürekli hayvanlarla ilgili işkence,tecavüz, zehirlenme vakalarını seyrediyoruz hep beraber. Çok üzücü bir durum'' dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme