Sokak Hayvanları ve Lösemili Çocuklar İçin Toplandılar

Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancılar her yıl düzenledikleri geleneksel yardım toplama ve müzayede gecesini gerçekleştirdiler. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın da katıldığı gecede, yabancıların ilgisi Karaca'ya çevrildi. Lebi Derya Aksazlar'da yapılan etkinliğe ilk kez Fethiye Belediye başkanın ilgi gösterdiğini kaydeden yabancılar, katılımlarından dolayı Karaca'ya şükranlarını sundular. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın katıldığının anons edilmesinin ardından alkış tufanı koptu. Yerleşik yabancılar Karaca ile sohbet etmek ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştılar.

  • 1290
Sokak Hayvanları ve Lösemili Çocuklar İçin Toplandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan gecede, birçok ürün açık artırma yöntemi ile satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 70bin lira toplayan yerleşik yabancıların bu yıl bu rakamı katlaması bekleniyor. Gecede toplanan paranın yarısı sokak hayvanları için geri kalan kısmı ise Fethiye’deki lösemili çocuklar için harcanıyor. Fethiye’deki Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, tedavileri, mama alımının yanı sıra sokak hayvanları için yapılacak çalışmalara verilen desteğin artması için uğraş gösterdiklerini belirten yerleşik yabancılar, maddi durumu iyi olmayan Fethiyeli birçok çocuğun farklı illerdeki hastanelerde tedavi gördüğünü ve çocukların tedavisi, ailenin barınma ücretleri, yemek ücretleri gibi masrafların, toplanan bu paradan paylaştırıldığını kaydettiler. Lebi Derya Aksazlar işletmecisi Nebi Akgül, yapılan bu etkinliğin tüm alt yapısını ücretsiz olarak kendilerinin sağlayarak katkıda bulunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da; “Bu etkinliğin maddi durumu iyi olmayan lösemili çocuklar ve sokak hayvanları için yapılması çok önemli. Hem sokak hayvanları, hem de lösemili çocuklarımıza destek olmak gerek, imkanlar ölçüsünde herkes bir şeyler yapıyor. Yerleşik yabancılar bir yıl içinde iki kez yaptıkları etkinliğin gelirini paylaştırıyor. Gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum ”dedi.

Bakmadan Geçme