Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler  Esnaf Odası tarafından oda  kuruluşunun 56. yıldönümü nedeni ile birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliği düzenlendi.

  • 751
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Devlet Su İşleri Salonu’nda kahvaltı şeklinde gerçekleşen etkinliğe Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Oası Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamaettin Karaşahin, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra,  Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve şoförler katıldı.

Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlenen kahvaltı Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar “Önceki yıllarda kamyoncular ve otomobilciler derneği olarak faaliyet gösteren odamız 12 Mart 1966 tarihinde meslek odası statüsü kazanarak bugün ki adıyla Fethiye Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası unvanıyla 56 yıldır üyelerimizin toplumda hak ettiği yerlere gelmesi , daha çağdaş ve güçlü yapıya kavuşabilmesi  ve şoför esnafımızla birlikte üslenmiş olduğumuz kamu taşımacılığı görevimizi layığı ile  yerine getirebilmek için birçok çalışmanın içerisinde yer almıştır. Kuruluş tarihimizin 12 Mart’a yani İstiklal Marşı’nın kabulü ile aynı güne isabet etmesi ise kuruluş yıl dönümümüzü daha anlamlı bir şekle getirmiştir. Bu vesileyle gerek odamızın kuruluşunda gerekse bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm geçmiş dönem başkanlarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize ve personellerimize yapmış oldukları katkılardan dolayı saygılar sunuyorum. 2020 yılı Mart ayında ülkemize korona virüs salgınıyla birlikte başlayan olumsuzluk zinciri, döviz kuru artışı ve buna bağlı olarak akaryakıt başta olmak üzere enflasyon artışı henüz kontrol altına alınamamışken son günlerde bütün olumsuzluklara bir de Rusya ve Ukrayna savaşının da eklenmesinden kaynaklı maliyet artışı maalesef yine şoför esnafımızı etkilemiştir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen işlerimizi sürdürebilmek adına Ulaşım Daire Başkanlığı’na fiyat düzenlemesi talebi yapsak da bu durumun da yolcularımızı sıkıntıya soktuğunun bilinci içerisindeyiz. İçinde bulunduğumuz bu zor günler geçene kadar taşımacılık faaliyetimizi sürdürebilmek ve Fethiye halkına hizmet etmeye devam edebilmek için oda olarak hem federasyonumuza hem ilgili bakanlıklara tüm ticari araçlar için ÖTV indirimli yakıt, ücretsiz taşımalar için gelir desteği ve taşımalı eğitim yapan esnaflarımız için de yakıt desteği talebinde bulunduk. Talebimizin takipçisiyiz. Fethiye Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak yaşadığınız her türlü sorunu biliyor ve takip ediyoruz. Bugünden sonra da esnafımıza sürekli ve kalıcı hizmetler vermek, üyelerimizin haklarını korumak için sizlerin de desteği ile her türlü çalışmayı yapacağımızı bildiririm” dedi.

Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Şaban Taşar’ın ardından konuşan  Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu “Şimdi de bu günümüzün hepimize hayırlı olmasını diler, nice yıllarda buluşmayı nasip etmesini umarım. Değerli arkadaşlar 1957 depreminde sonra “Fethiye’yı çok hızlı bir şekilde nasıl kalkındırırız” diye düşünülmüş. 1958 yılında Fethiye’mizin ileri gelenlerinden başta rahmetli Hayri Kayaman  olmak üzere esnaf kefalet kooperatifinin kurulmasını önermişler. Hızlı bir şekilde çalışmışlar, Fethiye’nin deprem yaralarını bir an önce sarabilmek için bu kuruluşun da hemen kurulması için uğraşmışlar. Fethiye’mizde daha Halk Bankası yokken 1958 yılında Esnaf Kefalet Kooperatifi kurulmuş. Sadece ticaret odamız varken bir de bu kuruluşumuz olmuş. Yani Fethiye depremi olmasaydı belki 1958’de kurulmayacaktı. Ben yine ikinci kez şöyle geçmişe bakıyorum. Neden şoförler cemiyetimiz 1966’da kurulmuş diye. Fethiye göçebe bir memleket. Sürekli bütün köylerimiz yazın yaylaya sahile göçüyor. Bu göçler sürekli hayvanlarla, katırlarla, develerle oluyor. İlk arabayı Fethiye’ye getiren adam Sarı Mehmet. Hatta o yıllar kamyondan önce en büyük kervan deve kervanları. Develer çekiyordu Mendos’dan krom madenini. O Sarı Mehmetler, Balabanlar, bizim köyden eski Mıgırı ve bu tür insanların çoğalması nakliyeciliği kamyonculuğu ön plana çıkardı. Bu yüzden Şoför esnafları bir araya gelerek bu odayı kurdu” dedi.

Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Ekinlikte son olarak Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız konuşma yaptı. Ayyıldız konuşmasında “Bugün bir araya gelmenin ben de mutluluğunu taşıyorum. Sizlerin Türkiye’de ki en fazla sıkıntı çeken özellikle bizim bölgemiz de sıkıntı çeken şoför esnafımıza önce Allah sabırlar versin diliyorum. Ceplerine kuvvet versin. Nedenini biliyorsunuz. Akaryakıt zamlarından dolayı çok mağdur durumda kaldınız. Pandemi döneminden okullar açılıncaya kadar çekmiş olduğunuz sıkıntıları sizler kadar bizlerde biliyoruz. Çünkü sık sık 14 şoförler odası başkanı arkadaşlarımızla sizlerin sıkıntısını sürekli konuşuyoruz. Dolmuşçu arkadaşlarımıza UKOME’den yüzde 40 zam aldık. İnşallah sıra taksicilerimizde. Taksimetre ile ilgili de geçen hafta Muğla Odalar Birliği Başkanlığımızla yapmış olduğumuz toplantıda da taksilerimize de zam yapmak üzere 14 şoförler odası başkanımızın imzası ile UKOME’ye teslim ettik. Değerli arkadaşlar özellikle sizden ricam var her zaman söylediğim gibi yine söyleyeceğim, bizler birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Ayrışmadan hiçbir zaman hiç kimseye fayda gelmez. Yumruğu bir yere vurduğumuz zaman ses mutlaka oradan gelecektir. Ben birlik başkanı olarak konfederasyon danışma kurulu üyesi olmam nedeni ile de sizin tüm sıkıntılarınızı bakanlıklar nezdinde, konfederasyon nezdinde aktarıyoruz. 65 yaş ile ilgili sıkıntımız var. Bundan 1 hafta önce Cumhurbaşkanımıza kadar bu sıkıntılarınızı ilettik. Bakanlıklarımıza, genel merkezimize ve şoförler federasyonumuza bunların hepsini aktardık. İnşallah oradan da olumlu sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Bu ay yine Ankara da yapılacak olan kurul toplantıların da bunu yine tekrar dile getireceğim. Tekrar kuruluşunuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Yapılan konuşmaların ardından Fethiye Şoförler ve Otomobilciler  Esnaf Odası’na 1968 yılında üye olan ve halen üyeliği devam eden Mehmet Konukcu’ya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından , şoförlüğe 1960 yılında başlayarak o günden bu yana bir çok şoför yetiştirmiş Ahmet Doğan’a Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız tarafından ve taksicilik yapan ve görevi olmadığı halde sağlık sorunları yaşayan bir vatandaşa yardım eden Adem Sarı’ya  Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Başkanı Şaban Taşar tarafından plaket verilmesi ile etkinlik sona erdi.

 

 


 

Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi
Şoför esnafı kuruluş yıldönümünde bir araya geldi

Bakmadan Geçme