Sinyalsiz Olanları Trafikte Tehlike Saçıyor

Koronavirüs salgınının yaşandığı tüm dünyada ve ülkemizde, yeni normale geçişler de hızlandı. Şehir giriş çıkışlarının serbestleşmesinin ardından şehirler arası trafiğin de yoğunlaştığı gözlendi.

  • 1013
Sinyalsiz Olanları Trafikte Tehlike Saçıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; 

Özellikle yoğun olan trafikte araç kullanan sürücülerin de trafik kurallarına azami şekilde uymaları, birçok olası kazaların önüne geçilmesini sağlıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce sürücülerin araçlarını kontrol ederek herhangi bir arızaları varsa gidermeleri konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor. Araçlarının arkasına mal taşımak için hameş takan sürücülerin de özellikle hameşin sinyallerinin çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. 

Covid-19’dan dolayı her ne kadar trafik denetimleri sıklaşsa da trafiğe çıkan bazı araçlar arkasındaki hameşlerin, sinyallerinin çalışmamasından dolayı tehlike arz ettiği gözlendi. Sağ ve sol sinyali çalışmayan hameşler, arkadan gelen araçları tehlikeye sürüklerken herhangi bir trafik kazasına sebebiyet vermemeleri için hameş takan araç sürücüleri, bu konuda uyarılıyor. Hameşlerin sinyal sistemini çalışır hale getirdikten sonra trafiğe çıkmaları konusunda sürücüler ikaz ediliyor.

Bakmadan Geçme