Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO'daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı'nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye'nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

  • 559
Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO'daki toplantıda ele alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Likya Salonu’nda 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Osman Tüken, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ile bölgemizde faaliyet gösteren sigorta acentelerinin temsilcileri katıldı. Haber

Toplantının açılış konuşmasını yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, toplantıya gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Sigortacılık sektörünün hızla büyümesi ile birlikte SAİK’in önemi ve işlevinin her geçen gün artığını anlatan Başkan Yardımcısı Hıra, “SAİK’in desteğini ve gücünü arkamızda hissetmek, fiyat istikrarsızlığının büyük darbe vurduğu sektörümüzün geleceğine güvenle bakabilmemiz açısından oldukça önemli. FTSO olarak bölgemizde tüm sektör temsilcileri ile birlik beraberlik içinde hareket etmenin gayreti içindeyiz. Sorun ve talepleri hızlı biçimde başta ilgili bakanlıklar olmak üzere yetkili noktalara iletiyoruz. Aldığımız olumlu sonuçlar bu anlamda yapılan çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sigorta sektörümüzün gündemindeki konuların ele alınacağı bu toplantınızın verimli geçmesini diliyor, paylaşacağınız değerli görüşler için katılımcılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Özer “Acentelere yıldız sistemi uygulanacak”

Katılımcılara seslenen TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkan Yardımcısı Süleyman Özer doğrudan tazmin başta olmak üzere havuz poliçelerdeki komisyonun arttırılması, trafik sigortalarında yeni düzenlemeler, dağıtım kanalları ile haksız rekabetin engellenmesi, işyeri çalışma ruhsatı muafiyeti, zorunlu koltuk sigortası kapsamının genişletilmesi konularında yaptıkları çalışmaları anlattı. E-devlet üzerinden poliçe verilebilmesi, dijital poliçe uygulamalarının hayata geçmesi ve zorunlu sigorta çeşitlerinin arttırılması konularında da yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Özer, “SAİK’in tüm bu çalışmalarının yanı sıra acente segmentasyonu da üzerinde çalıştığımız bir konu. Eğitim, ofis durumu gibi kriterleri yerine getirenleri yıldızlı acente yapmayı hedefliyoruz. Bunlar acentelerin kendini geliştirmesi ve bir adım öne çıkması için önem verdiğimiz faaliyetler arasında yer alıyor.” diye konuştu.

Başkan Korkut “Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karlıya gelmekten çekinmedik.” 

Yerel acentelerin korunmasına ve güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini aktaran SAİK Başkanı Levent Korkut ise bu doğrultuda Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.  Başkan Korkut, denetim ve haksız rekabeti önleme konularının yanı sıra eğitim ve dijitalleşme alanında da var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. 2022 yılında pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğinin altını çizen Başkan Levent Korkut, “Hep birlikte iş yapma ve davranış reflekslerimizi geliştirmek zorundayız. Sigorta penetrasyonunu ancak hep birlikte ve koordineli bir biçimde çalışırsak artırabilir, ülkemiz sigorta sektörünü hak ettiği noktaya getirebiliriz. Bu kapsamda, öncelikle sigortalının sektöre olan güvenini, farkındalığını arttırmaya, müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışını tüm iş süreçlerimizde ön planda tutmaya odaklanmalıyız.” dedi.

Tüm katılımcılardan sigortacılık sektörüne ilişkin gelişmeleri yakın takip etmelerini ve kendilerini sürekli geliştirmelerini isteyen Başkan Korkut sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çok büyük bir pazar var. Bir araba kazasını ele alalım. Rakamlar pahalandı. Lüks bir araca çarptığınız zaman. Bir tamponun fiyatı 60 bin TL’leri buluyor. Müşterimize sigortasının tüm detaylarını anlatabiliyor olmamız gerekiyor. Mesela Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları bugün çok önemli hale geldi. Bir vatandaşımıza ‘SGK anlaşmalı özel bir hastaneye gittiğinizde çok az bir ücret ödüyorsunuz, gerisini sigorta karışılıyor’ diye anlattığınız da bütün ailesini sigortalıyor. Zaman ayırmak ve ulaşmak gerekiyor. Bu noktada eğitimler çok önemli hale geldi. Sigortacılıkla ilgili birçok eğitimimiz var. Önce kendimiz bilgi sahibi olmayız ki karşıya aktarabilelim. Ancak sadece birkaç branşta iş yapıyoruz. Bugün ülke gelinde büyükbaş küçükbaş hayvanların sadece yüzde 8’i sigortalı… Tarım sigortaları ile ilgili kapsamlı eğitimlerimiz var. Tüm bölgelerde bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Hangi meyvenin hangi mevsimde sigortalanacağı bile çok önemli. Ancak hiçbir sektör temsilcimize zorla bilgi aktaramayız. Siz bunları insanlara anlattığınızda yaptığınız işten keyif alırsınız ve insanların yarasını sarmanın hazzına varırsınız.”           

Toplantının son bölümünde Antalya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Osman Tüken, 3-5 Mart 2022 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Sigorta Fuarı’ ile ilgili bilgilendirme yaptı. Mesleki olarak sektörün gelişmesine katkı sağlayacak fuarın ticari işbirliklerine de katkı sağlayacak platformlar barındıracağını belirten Tüken, fuarın aynı zamanda sigortacılık sektörü için bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.
HaberHaberHaberHaberHaber

Bakmadan Geçme