SEYDİKEMERLİ KADINLARA EV EKONOMİSİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kırsalda işlerin azalması ve gıda muhafaza konusunda kış hazırlıklarının yapılmaya başlandığı bu günlerde bağlı mahallelerde çiftçi kadınlara yönelik ev ekonomisi eğitim ve demonstrasyon çalışmalarına başlandı.

  • 960
SEYDİKEMERLİ KADINLARA EV EKONOMİSİ EĞİTİMİ VERİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırsalda yaşayan kadınların hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de doğru bilinen yanlışları ortadan kaldırmak amacıyla Seydikemer ilçesinde kadınlara yönelik ev ekonomisi ve demonstrasyon çalışmalarıyla ilgili eğitimler verilmeye başlandı.

 

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Kırsalda yaşayan kadınlarımızın hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de doğru bildikleri yanlışları bizzat göstererek anlatmak amacıyla; “gıda muhafaza ve beslenme konularında çeşitli turşu yapımları, reçel, marmelat yapımları, sirke, beslenmemizde ve kültürümüzde önemli yeri olan besin değeri yüksek yöresel ürünlerle yemek yapım demonstrasyon çalışmaları yapıyoruz. Çiftçi kadınlarımız çalışmalarımızdan oldukça memnun, Günümüzde teknoloji en uç kesimlere bile ulaşmış durumda, internette ulaştıkları bilgilerin çoğunun ne kadar yanıltıcı olduğunu anlatmamız, bizzat uygulamalarla göstermemiz gerek.” Denildi.

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, “Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu “Ev Ekonomisi Eğitim ve Yayım Faaliyetlerinin amacı kırsal alanda yaşayan kadınların hayat seviyelerini yükseltmektir. Bu çalışmalar kırsalda çok geniş bir sahayı içine almaktadır. Ana gayesi ailenin refahını sağlamaktır. Bireyin kendi ve aile hayatına etki eden bu faaliyetler ise; Beslenme, giyinme, bireylerin barınması, kaynakların idaresi, çocukların bakımı beslenmesi, sağlık, hastaların bakımı, halkın günlük ve sosyal münasebetleri, gıda muhafaza, temizlik, aile konserveciliği, aile sebzeciliği, el sanatlarıdır. Kırsaldaki aileleri, ekonomik düzeylerini yükseltmek ve yaşayışlarını iyileştirmek amacıyla, mevcut kaynaklarını (para zaman vb.) daha verimli kullanmaları konusunda çiftçi kadınlar eğitilmektedir.
Çalışmalarımıza katılmak isteyen tüm kadınlarımızın Müdürlüğümüze müracaat etmelerini bekliyoruz.” Dedi.

Haber: Hülya KULALI

Bakmadan Geçme