Seydikemerli Çiftçiler 'Kurtuluşumuz üretimdir'

Seydikemer'de çiftçiler 21 Aralık Kooperatifçilik gününde, birlik olmanın önemine dikkat çekebilmek amacıyla 'Kurtuluşumuz üretimdir, üreticilerin birleşmesidir' dedi.

  • 977
Seydikemerli Çiftçiler 'Kurtuluşumuz üretimdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 21 Aralık Kooperatifçilik haftasına dikkat çekmek için çiftçileri bağında, bahçesinde, ahırında, ağılında ziyaret etti. Farkındalık oluşturmak için çiftçilerle mesaj içerikli video çekimleri yaptı.
Çalışma hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Engin Maraşlı; “21 Aralık kooperatifçilik gününe dikkat çekebilmek, kooperatifleşmeyi, özendirebilmek için İlçemizin dört bir yanında kooperatifçiliğe inanan çiftçilerimizle bir çalışma yaptık. Çiftçilerimizi çalıştıkları bağında, bahçesinde, ahırında, ağılında ziyaret ederek kameraya kooperatifleşmeyle ilgili belirlediğimiz sloganı söylemelerini istedik. Bu çalışmayı yapmaktaki amacımız çiftçilerimiz aracılığıyla çiftçilerimize mesaj vermekti. Kendi içlerinden, kendilerinden birilerinin sesine kulak vereceklerini düşündük. Bu anlamda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Müdürlüğümüzün sosyal iletişim mecrasında yaptığımız yayınlardan, yapılan yorumlardan, tebriklerden bunu anlıyoruz. 
Kooperatifçilik bugün dünyada yaşadığımız ekonomik ve sosyal sorunların çözümünde en doğru yoldur. Şu an dünyada 1 milyar insan açlık çekerken diğer yandan 1 milyar insanın da fazla beslenmekten obezite olduğu ve bu durumun bozduğu dengeler düşünüldüğünde; adil bir düzen ve toplumsal barışın ancak kooperatifleşme yoluna gidilerek çözüme kavuşturulacağı açıkça söylenebilmekte. Bunların yanında; küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğinin sağlaması da kooperatifleşme ile mümkün olacaktır. Bu doğrultuda, büyüğün küçüğe yaşam şansı tanımadığı sistemin karşısında büyükle küçüğün omuz omuza birbirini koruduğu bir düzenin kurulması da kooperatifleşmeyle olacaktır.
Birleşmiş Milletlerce birkaç yıl önce kooperatifçilik yılı, ardından da küçük aile işletmeciliği yılı ilan edildi. Çünkü dünyada doğrunun bu olduğu anlaşıldı ve dünya bunun doğruluğunu sadece ekonomik açıdan değil, toplumsal barış açısından da kabul etti.  Tarım sektörünün iyileşmesi ve gelişmesi, gerektiğinde piyasaya müdahale edilmesi, üretici ve tüketicinin korunması, çiftçiliğin güvenceli bir meslek olması gibi yapısal sorunların çözümünde bir unsur olarak kullanılmalı. 
Kooperatifleşme ile gıda güvenliği sağlanacak, üretim maliyetleri düşecek, kayıt dışılık giderilecek ve maliyetler önemli oranda düşürülecektir. Bu da haksız rekabeti ortadan kaldıracaktır. Doğru verilere göre üretim planlaması yapılacak, fiyat istikrarı sağlanacaktır. “ dedi
 

Bakmadan Geçme