Seydikemer'de Kütüphaneye Yoğun İlgi

Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi, kitapseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Kütüphanede bulunan ve tamamı yeni, güncel yayınlardan oluşan kitaplar okuyucularını bekliyor.

  • 2538
Seydikemer'de Kütüphaneye Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılının Mayıs ayında faaliyete başlayan ve kısa sürede neredeyse İlçe nüfusunun yarısı kadar okuyucuya ulaşan Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi açıldığı günden beri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 
Okuyucu hizmeti yanında İnternet Erişim Merkezi, Engelli bölümü ve Çocuk bölümüyle hizmetlerini sürdüren Kütüphaneye okul ziyaretleri de gerçekleştiriliyor. Temiz, bakımlı bahçesi ile çocukların ve yetişkinlerin daha uzun süre kütüphanede kalması amaçlanıyor. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında her hafta çocuk Sineması ve İlkyardım kurslarıyla yaşam alanı haline gelen Kütüphanede bu yıl da farklı etkinlikler yapılması planlanıyor.
 Satranç tutkunları kütüphanenin müdavimleri arasında yer alıyor. Yakın tarihte ise “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” etkinliği ile çocukların sinema ile buluşması hedeflenirken, sinemaya gidemeyen çocukların ise sinema ayağına gidecek ve Seydikemer Kütüphanesinde tekrar “Çocuk Sinaması” günleri etkinliği düzenlenmeye başlanacağı bildirildi.
Seydikemer genelindeki okulların gruplar halinde Kütüphane ziyaretleri ise her geçen gün artarak devam ediyor. Ana sınıfları “Masal Saatleri” etkinliğini Kütüphane Salonunda gerçekleştirme imkanı buluyor. Kütüphanede bulunan ve tamamı yeni, güncel yayınlardan oluşan kitaplar okuyucularını bekliyor. Bunun yanında “Bilgisayar Erişim Merkezi” ile öğrenciler ödevlerini, halk ise araştırmalarını Kütüphanede hiçbir ücret ödemeden yapabiliyor. Üniversitede okuyan öğrenci sayısının artması ile birlikte okuyucu sayısında da ciddi bir artış gözlemlendi.
Sessiz, sakin konumu ile Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesine ilgi yoğun bir şekilde devam etmekte olup, yeni okuyucular ve yeni üyeler bekleniyor. 
 

Bakmadan Geçme