SEYDİKEMER TARİHİNİ BODRUM'DA SERGİLEYECEK

Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Seydikemer'deki atölyesinde ürettiği resim ve heykelleri Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilemeye hazırlanıyor.

  • 869
SEYDİKEMER TARİHİNİ BODRUM'DA SERGİLEYECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Fethiye ve çevresinde çok sayıda esere imza atmasıyla biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda Seydikemer’in tarihini yansıtan eserlerini Muğla’da sergileyen sanatçı, önümüzdeki günlerde Bodrum’da da sergi açacak. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle açılacak sergide Başarır, Seydikemer’deki atölyesinde hem kendi ürettiği eserleri hem de öğrencilerin eserlerini sergileyecek.

Çalışmalarını Seydikemer’i tanıtmak amacıyla sürdürdüğünü ifade eden Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır; “50 yıl Fethiye’yi Fethiye yapmak için uğraştım. Şimdi de Seydikemer’i Seydikemer yapmak için uğraşıyoruz. Seydikemer sanatçılarından oldum ve gururla çalışıyorum. Yakında Seydikemer ve Likya’yı anlatan heykel ve resim sergimle Muğla’dan sonra da Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesinde Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle ve Seydikemer Esnaf Odası’nın destekleriyle Seydikemer ve Likya’yı tanıtmak için çaba gösteriyorum” dedi.

Başarır; Şuana kadar 60 sergim oldu. En son sergim Bodrum sualtı Arkeoloji Müzesinde olacak inşallah. Daha sonra Seydikemer ve Fethiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin bizim gibi insanlara ihtiyacı var. Bildiklerimizi aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretiyoruz, eğitiyoruz ve 20 yıl önce emekli olmama rağmen ben hiç oturmadım. Bugüne kadar Fethiye’deki eserleri kendi imkanlarımla yaptım. Seydikemer’de de Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın desteği ile Muğla sergisini açtık. İlerde daha güzel şeyler yapabilmek için gayret edeceğim ama amacımız öğrenci yetiştirip çocuklara bildiklerimi aktarmak. Çocukların yaptığı resimlerde benim sergimde yer alıyor. Onlarla gurur duyuyorum. Sadece beni biraz rahatsız eden çalışma mekanımızın bir kafeterya olması. Seydikemer’e küçük bir kültür merkezi yapılırsa çok güzel olur. İnsan kültürü ve tarihi ile yaşar. Ben bildiklerimi her yerde aktarabilirim ama kültür merkezinde verilen eğitimle çok daha güzel şeyler olur” diye konuştu.

Şuan olgunluk çağını yaşadığını ve bildiklerini gelecek kuşaklara aktarmak istediğini dile getiren Başarır şöyle konuştu: “Mesela Behçet Bey zamanında Kültür Merkezinde bana bir yer gösterilmedi. Ali Rıza Bey şurada şunlara ders ver denmedi. Bana söylenmeyince ben de kimseye diyemem. Yalakalık yapmayı sevmiyorum. Haylim çocuklara bildiklerimi aktarmak ve onların bir şeyler yapıp ekmek yediklerini görmek. Herkesin bu ülke için yapabileceği güzel şeyler var. Bu da onlardan biri.”

Bakmadan Geçme