Seydikemer Devlet Hastanesi Yapımına Başlanıldı

Seydikemer'e yapılacak 150 yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi ihalesinin inceleme ve itiraz süresinin tamamlanmasının ardından şirket yetkilileri Seydikemer'e gelerek gerekli çalışmalara başladılar. 

  • 9436
Seydikemer Devlet Hastanesi Yapımına Başlanıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastane yapılacak alanda AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz incelemelerde bulunarak Hastane inşaatını yapacak inşaat şirketi yetkililerinden bilgi aldılar. Hastane inşaatının 700 güne kalmadan en kısa sürede bitirileceğini ifade eden şirket yetkilisi  Can Özsoy ; 7 katlı 150 yataklı hastane yapacağız, dedi. 
7 katlı 150 Yataklı Hastane Yapacağız
Hastane İhalesini alarak Seydikemer'de çalışmalara başlayan Özsoy İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi yetkilisi Can Özsoy açıklamasında: İhalesi 28 Ekim 2019'da yapılan Seydikemer Devlet Hastane inşaatı diğer şirketlerin Kamu İhale kurumuna ve idareye yapılan itirazları sonucu 8  Nisan'da belli oldu. Bu süreç daha uzunda sürebilirdi.  Süreç sonuçlanınca  bizde hemen çalışmamıza başladık. 33 Bin metrekarelik kapalı  alanlı,  bodrum dahil 7 katlı ve 150 yataklı bir hastane yapacağız. 700 iş günü süremiz var. Bizler çalışmalarımızı devam ettirerek daha erken bitirmeye çalışacağız. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Şuanda ölçümlerimiz yapılıyor. Araçlarımızda birkaç güne kadar çalışmaya başlayacak. Seydikemer'e şimdiden hayırlı olsun, dedi. 
Hükümet Seydikemer'e Önem Gösterdi
En Büyük Emek Takdir Edersiniz ki Belediye Başkanımızındır
AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş hastane yapılacak alanda inşaat firması yetkilileri ile incelemelerde bulundu. Başkan Gümüş'' Hükümet Seydikemer'e Önem Gösterdi. En büyük emek takdir edersiniz ki Belediye Başkanımızındır''dedi.
AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş ise konuyla ilgili olarak '' Bu süreci biz 16 Eylül 2017 de kongremizde Hastane yapacağımızın sözünü vermiştik. Akabinde Belediye Başkanımızla birlikte Ankara'ya ziyaretlerimiz gerçekleşti. Ankara ziyaretimizde dönemin sağlık Bakanı Ahmet Demircan beyle kahvaltı yaparak Seydikemer Devlet Hastanemizin sözünü aldık. Hastane geç kaldı diye eleştiriler var. İlk hedefimiz fethiye ve Seydikemer'i düşünerek buraya bölge hastanesi yapmaktı. Sağlık bakanlığı bu konuyla alakalı olarak eldeki verilerle bölge hastanesi yapılamayacağını söyleyince bizde o zaman Seydikemer'e büyük bir hastane yapalım dedik. Diğer ilçelerde 50, 125 yataklı hastane yapılacakken, Hükümetimizin Seydikemer'e gösterdiği ayrıcalık nedeniyle  İlçemize 150 yataklı Hastane yapılacak. Seydikemer'e tanınan bu imtiyazdan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum.  Tahsis yapıldıktan sonra da çalışmalar başladı. İnşallah Gerişburnu mahallesindeki alana Güzel bir devlet Hastanesi yapılacak. Seydikemer'in düzenli ve dengeli büyümesi açısından Hastanenin buraya yapılması planlandı. Burası Ormanlık alandır. Burada kimsenin rantı yoktur. Halkımızın da %90'a yakınının doğru yer dediği bir noktaya yapılıyor. Bazı itirazlar da vardı fakat en uygun yer burası görülmüştür. Bu Hastane yapımı sürecinde önceki dönem milletvekillerimiz Hasan Özyer ve Nihat Öztürk'e, Şimdiki milletvekillerimiz Yelda Erol Gökcan ,Mehmet Yavuz Demir'e, Ak Parti İl Başkanımız Kadem Mete'ye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum. Bu süreci baştan sona Belediye Başkanımız Sayın Yakup Otgöz'le birlikte götürdük. En büyük emek takdir edersiniz ki Belediye Başkanımızındır. Ben özellikle kendisine teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.
Başkan Gümüş ayrıca ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Meclisimizin açılışının 100. yılı nedeniyle coşkulu bir kutlama düşünülüyordu. Pandemiden dolayı düşündüğümüz coşkulu kutlamayı yapamayacağız. gönlümüz yine coşkulu bir şekilde 23 Nisanı Kutlayacağız. Türk halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Meclisimizin açılışının 100. yılını kutluyorum. Aramızda mesafelerin olmadığı günlerin biran önce gelmesini temenni ederek hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, dedi. 
Vatandaşlarımıza Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz
Seydikemer’e yakışır güzel bir hastane 700 gün içinde bitecek
Belediye Başkanı Yakup Otgöz '' Bizim 2 buçuk 3 yılımız Bölge Hastanesi olsun diye geçti. Seydikemer ve Fethiye’nin ortasına çırpı mevkiine bir Bölge Hastanesi olsun istedik. Hastanenin yapılması için biz çok uğraştık. Nüfus oranı yetersiz kaldı. Gece ve gündüz nüfusu hepsini hesapladık. Geç oldu ama güç olmadı. 150 yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi Seydikemer’li vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun''dedi. 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise konuşmasında '' Devlet hastanesinin yapılması için uzun süre bekledik. Sonunda yer teslimi yapıldı. 700 günlük iş süresi bugün itibariyle başladı. Burada emeği geçen Eski Vekillerimiz Hasan Özyer, Nihat Öztürk, İl Başkanımızın, İlçe Başkanımın, Milletvekillerimin, Eski Müsteşarlarımızın, Genel Müdürlerimizin, Daire Başkanlarımızın, Bakanlarımızın ve en büyük Emekte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ındır.  Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hastanenin hiçbir yere gittiği yoktu. Söz verdiğimiz gibi yine aynı yere yapılıyor. Bu yerin belirlenmesi imarı sadece 2 yıl sürüyor. Seydikemer’in çok güzel bir yeri. 51 dönüm alana yapılıyor hastane. Özsoy inşaat isimli firma ihaleyi aldı. İnşallah cenab-ı Allah kaza bela vermeden biter diyorum. Seydikemer için güzel bir hastane oldu. 150 yataklı hastane az değil. Birde eski Sağlık Bakanımın hakkını ben hiç ödeyemem. Önceki dönem Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a da ben çok teşekkür ediyorum. Emekleri çok fazladır. Seydikemer’e yakışır güzel bir hastane 700 gün içinde bitecek. Seydikemer'liler de güzel bir hastaneye yakın zamanda kavuşmuş olacaklar. Bu görünüm olarak 7 katlı bir hastane olacak. Bu bölgede çok güzel bir hastane olacak. Seydikemer yeni ilçe olmanın meyvesini şimdi alacak. Bizim 2 buçuk 3 yılımız Bölge Hastanesi olsun diye geçti. Seydikemer ve Fethiye’nin ortasına çırpı mevkiine bir Bölge Hastanesi olsun istedik. Hastanenin yapılması için biz çok uğraştık. Nüfus oranı yetersiz kaldı. Gece ve gündüz nüfusu hepsini hesapladık. Geç oldu ama güç olmadı. 150 yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi Seydikemer’li vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye hizmet binamız ve hükümet konağımızın inşaatının çalışmaları devam ediyor. İnşaat durdu mu diye vatandaşlarımızın içinde bir tedirginlik var. İnşaat devam ediyor. Belediye hizmet binası ve hükümet konağımıza önümüzdeki aylarda taşınacağız, dedi. 
Başkan Otgöz ayrıca: 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı  ve Meclisimizin açılışının 100. yılını kutluyorum.  Kutlama balkon ve pencerelerden olacak.  Bayraklarımızı biz vatandaşlarımıza dağıttık. İstiklal Marşımızı saat 21:00’da hep birlikte okuyacağız. Ben tüm vatandaşlarımızın ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum, dedi.
 

Bakmadan Geçme