Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor

Seydikemer Belediyesi'nin desteğiyle Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan, Osmanlı İmparatorluğu'nun mimarisini yansıtan 'Osmanlı Giriş Kapısı' tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Başarır 'Ben değil biz varız. Biz birlikte Seydikemeriz' dedi.

  • 661
Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediyesi, ilçeyi modern kent kimliği kazandırma çalışmalarına devam ederken, bir yandan da Türk tarihini ilçenin farklı noktalarında yaşatıyor. İlk olarak Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli bir yeri olan Selçuklu Devleti'nin mimari yapısını yansıtan ‘Selçuklu Giriş Kapısını’ ilçeye kazandıran Seydikemer Belediyesi, şimdi de Osmanlı İmparatorluğu esintilerini Seydikemer sokaklarında estirecek. Üzerinde Osmanlı İmparatorluğunun Tuğrasının yer aldığı, 4,5 metre büyüklükte ve 4 metre genişliğinde yapılan Osmanlı Giriş Kapısının yapım aşamasında Ressam ve Heykeltraş Başarır’a Seydikemer Belediye personeli de yardım etti. Kronolojiye uygun olarak yapılan giriş kapılarının sonuncusunu da Cumhuriyet Kapısı oluşturacak. 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır; “Seydikemer’in tarihini ve ruhunu yansıtacak eserleri belediyemiz işbirliği ile ilçeye kazandırıyoruz. Selçuklu Giriş Kapısının ardından Osmanlı Giriş Kapısını da ilçemiz için tamamladık. Giriş Kapısının yapımında Seydikemer Belediyesinde görevli personellerin desteği oldu. Ben değil biz varız.  Biz birlikte Seydikemeriz.” dedi.

Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor
Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor
Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor

Bakmadan Geçme