Senin Sayende Projesi'ne yoğun katılım

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fethiye Kaymakamlığı onayı ile geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan 'Senin Sayende Projesi' yoğun ilgi görüyor. Projenin amacı ise ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve okulların eksiklerinin tamamlanmasına aracı olmak.

  • 2422
Senin Sayende Projesi'ne yoğun katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki okulların proje komisyonları tarafından tespit edilen ihtiyaçlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayından geçiyor ve öğrencilerin isimleri gizli tutulmak kaydıyla projenin web sitesinde yayınlanıyor.Eğitim destekçisinin temin ettiği ihtiyaçlar okullara ulaştırılıyor ve destekçiye ulaştı bilgisi iletiliyor. Eğitim destekçisinin ismi kendi onayı olmadıkça yayınlanmıyor.
www.seninsayende.org adresine girerek bekleyen ihtiyaçları inceleniyor. Fethiye’deki öğrencilerin ya da okulların ihtiyaçlarından karşılamak istediğiniz ihtiyacı “incele” butonuna tıklayarak seçmiş oluyorsunuz.Başvuru formunu dolduruluyor. Proje yetkilileri sizinle iletişime geçiyor. Böylece siz de bir eğitim destekçisi oluyorsunuz. Projenin sosyal medya hesaplarını takip ederek ve kişisel sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlarda bulunarak daha çok eğitim destekçisine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada, “İhtiyaç sahibi öğrencilerin ve yardım severlerin buluşması adına bu proje ortaya çıktı. Yardım alan ve yardım edenin birbirinden haberi olmadığı bir sistem oluşturmak istedik. Yaptığımız istişarelerin ardından Senin Sayende Projesi ortaya çıktı ve çalışmaya başladık. Belirlenen ihtiyaçlar platformun web sitesinde yer alıyor. Bunları okullarımızda kurduğumuz komisyonlar tarafından tespit ediyoruz. Komisyonlarda uygun görülen öğrenci ve okul ihtiyaçları bize aktarılıyor. Bunlar inceleniyor ve seçilenler projemizin web sitesinde yer alıyor. Yardım etmek isteyenler sitede bulunan seçeneklerden birisini belirliyor ve bizimle iletişime geçiyor. Asıl amacımız ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi, yardım etmek isteyen hayırseverler ile buluşturmak. Ama burada kimse kimseyi tanımıyor. Bir yılda çok ciddi yardımlar öğrencilerimize ve okullarımıza ulaştı. Projemiz hakkında çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Projenin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Özel Büro Yetkilisi Ebru Köktürk’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Proje Koordinatörü Ebru Köktürk, “Senin Sayende Projesi aslında büyük bir eğitim ailesi kurmak adına oluşturulmuş bir proje. Eğitim sadece öğretmenlerin değil toplumun sorumluluğu. Bu sorumluluğu önemseyen, eğitime destek vermek isteyen yardımseverleri bir çatı altında buluşturan bir proje… Projemiz öğrencilerin ihtiyaçlarını bir yardım gibi değil de hediye gibi karşılayabilecekleri, okullarımızın mutlu eğitim yuvalarına dönüşmeleri için bizlere yardım edebilecekleri bir platformdur. Ne kadar çok destekçimiz olursa o kadar çok okula ve çocuğa ulaşma imkanımız olur” dedi. 
 

Senin Sayende Projesi'ne yoğun katılım
Senin Sayende Projesi'ne yoğun katılım
Senin Sayende Projesi'ne yoğun katılım

Bakmadan Geçme