Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Seki Zümrüt Çayırında...

Bu yıl 28'incisi düzenlenecek olan Seki Yağlı Pehlivan Güreşleriyle ilgili son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, güreşlere 50 başpehlivan olmak üzere 740 civarı pehlivanın katılacağını duyurdu. Başkan Otgöz, Kırkpınar dereceli pehlivanların bu organizasyonda yer alacağını ifade etti.

  • 1684
Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Seki Zümrüt Çayırında...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konserlerin ve çeşitli etkinliklerin de yer aldığı programda 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’da açılış ve yürüyüş etkinliği yapılacak. Ayrıca aynı gün Ramazan Kıvrak ve İsmail Uzunoğlu’nun da yer aldığı birçok sanatçının da katılımıyla Yörük Yareni gerçekleştirilecek. 22 Ağustos Perşembe saat 19.30’dan itibaren Ali Tunç, Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlu konserleri gerçekleştirilecek. 23 Ağustos Cuma günü saat 19.30’da Tahsin Duru, Dünya Sipsi Şampiyonu Hüseyin Demir ve Bahar Çömek konserleri olacak. 24 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30’da ise Ümmü Erbil konseri var. Fethiye Fotoğraf ve Sinema Derneği de bu organizasyona söyleşi ve doğa fotoğrafı çekimleri ile destek verecek. Ayrıca dernek tarafından organizasyon boyunca fotoğraf sergisi düzenlenecek.   

 

Genç nesillere güreşi sevdirmek için geleneksel olarak etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneği bu güreş sahalarında yaşanıyor. Seydikemer ilçemiz, son zamanlarda güreşçilerimizin gerek Kırkpınar Er Meydanında gerekse de diğer güreş müsabakalarında aldıkları başarılı sonuçlar ile adından sıkça söz ettiriyor. Bu da bizim güreşe ve güreşçiye verdiğimiz önemi ve değeri ortaya koyuyor. Bu yıl Seki Zümrüt Çayırında 28’incsini gerçekleştireceğimiz Yağlı Pehlivan Güreşlerine belediye olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çayırımızın hazırlıkları tamam. Tribünlerde biraz daha büyüme yapıyoruz. Seydikemer Yağlı Pehlivan Güreşlerini Kırkpınar’dan sonra ülke genelinde ikinci büyük güreş organizasyonu yapmak istiyoruz. Tek amacımız bu. Tüm halkımızı bu güreş organizasyonumuza bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme