Sebze ve meyve fiyatları artarken, balık sabit fiyatta

Son aylarda market, çarşı ve pazarda sebzeden meyveye, ayçiçek yağından yumurtaya kadar temel gıda ürünlerinde çeşitli nedenler ile fiyat artışları yaşanırken, balık tezgâhlarında ise son 4-5 aydan bu yana artış gözlenmediği ifade edildi. Ayrıca Fethiye'de yaşanan fırtınalı ve yağışlı havanın ardından havaların güzelleşmesiyle tezgahlarda balık çeşitleri de artmaya başladı. Balık fiyatlarına zam gelmediği, 2- 3 aydan bu yana da aynı fiyatlarla satış yapıldığı belirtildi.

  • 1289
Sebze ve meyve fiyatları artarken, balık sabit fiyatta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son aylarda tüm Türkiye’de gıda fiyatlarında ki fahiş fiyatlar büyük dikkat çekiyor. Muhalefetin iktidarı bu fiyatlar üzerinden eleştirdiği dönemde, balık tezgahlarında ki çeşitlerin fiyatlarının aylardan bu yana değişmediği kaydedildi. Fethiye’de havalar güzelleşince balık pazarında hareketli günler başladı. Özellikle Karadeniz’den getirilen hamsinin kilosu 25- 30 TL’den satılırken, Karadeniz İstavriti 35-40 TL, Karadeniz Tekiri 50-60 TL,  Karadeniz Mezgiti ise 30 TL’den satışa sunuluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yöre balıklarında da artışın başladığı belirtildi. Fethiye bölgesinden çıkan kefalin tam zamanı olduğunu söyleyen Balıkçı Mahir Kahya, tüm Türkiye’de seze ve meyveden gıda çeşitlerine zam yapılırken, balık fiyatlarına zam yapmadıklarını ifade etti. Satın aldığımız balıklara zam yapılmış olsa bile bizler kar haddimizden ödün vererek, zam yapmadık” dedi. Kahya, balık fiyatları hakkında bilgi de vererek. Fethiye Balık halinde her bütçeye uygun balık çeşidinin bulunduğunu kaydetti. Kahya, Özellikle Karadeniz’den getirilen hamsinin kilosu 25- 30 TL’den satıyoruz. Karadeniz İstavriti 35-40 TL, Karadeniz Tekiri 50-60 TL,  Karadeniz Mezgiti ise 30 TL’dir.  Üretim balıklarının fiyatları Çupra 40 TL, Levrekleri de 50 TL’den satıyoruz. Yağız Balıkçılık sahibi Mahir Kahya, herkesi sağlık için balık almaya davet ederek ‘Sebze ve meyvede fahiş fiyat artımı varken, balıkta fiyatlar sabit kalıyor. Fiyat politikamız aynı vatandaşa ucuz balık yedirmeye çalışıyoruz ’ ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞIN UCUZA ALABİLECEĞİ TEK BESİN KAYNAĞI BALIK 
Balıkçı Mahir Kahya, “Kötü hava şartlarında balıkçılar balığa çıkmazken, vatandaşlar balıkları balkonunda ve bahçesinde pişiremediği için balık almaya da gelmiyor. Böylelikle bir sorun çıkmıyor. Havalar güzelleşti. Bugün bolca balıklarımız geldi.  1-2 ay önce fiyatlar neyse bugünde aynı şekilde satışını yapıyoruz. Sebze ve meyvede fahiş fiyat artımı varken, balıkta fiyatlar sabit kalıyor. Fiyat politikamız aynı vatandaşa ucuz balık yedirmeye çalışıyoruz. Vatandaşın ucuza alabileceği tek besin kaynağı balık kaldı. Kışın gözdesi hamsi için Marmara ve İstanbul Boğaz’ında avlanma başladı. Yarından itibaren taze hamsilerimiz gelmeye başlayacak. Hamsi’nin satışını 25 TL’den yapıyoruz. Hava şartları bozduğu zaman 30 TL’ye çıkıyor. Lopa 20 TL, İstavrit 35 TL, Karadeniz Mezgiti 30 TL, Karadeniz Tekiri 50-60 TL, Çinekop 80 TL, üretim balıkları eski fiyatlarında devam ediyor. Çupra 40 TL, Levrekler 50 TL, üretim balıklarının boyutları büyüdükçe fiyatları da artıyor. Yöremizden çıkan balıkların fiyatları ise; boyutuna göre kefal 30-50 TL, sarı kulak ve mağri kefalinin tam zamanı. Yöremizden yeni yeni karides çıkmaya başladı. Yeni başladığı için fiyatı 100 TL,  kaya levreği ise 60 TL’den satılıyor. Yazın fiyatlar dolar kurundan dolayı daha yüksekti, şuanda her şey normal seyrediyor” ifadelerini kullandı. (ONUR ÇADIR)
 

Bakmadan Geçme