Saylak'tan Moral Ziyareti

Kamu personelleri, Koronavirüs tedbirleri kapsamında nöbetleşe çalışırken Muğla İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri de gerekli tedbirleri almış durumda. Sağlık personellerinin ardından risk grubuna giren diğer çalışanlar ise İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri bünyesinde sahada çalışan personeller. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da, zor koşullar altında çalışan Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğündeki personellere moral ziyaretinde bulundu.

  • 884
Saylak'tan Moral Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Gülyüz Yurdagül'ün haberine göre; Ülkedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları Koronavirüs salgınına rağmen çalışmaya devam ediyor. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde pandemik koşullarda çalışan personellere Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, moral ziyaretinde bulundu. Fethiye İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya’nın kapıda karşıladığı ve bina girişinde alınan Koronavirüs tedbirleri kapsamında önce ateşi ölçülen İl Müdürü Saylak, maske takarak personeli selamladı. Ardından bina koridorunda sosyal mesafeye dikkat edilerek başlayan toplantıya Fethiye İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya ile birlikte teknikerler, mühendisler, veterinerler ve diğer personeller katıldı.

İl Müdürü Saylak moral konuşmasında zor bir süreçten geçildiğini ifade ederek; “Anneleriniz babalarınız var. Zor bir süreçten geçiyoruz. Görünen ve görünmeyen kahramanları var. Birinci derecede sağlık sektöründe enfeksiyonla karşı karşıya olan sağlık personelleri var. Pandemi sadece evde kalabilenlere, sosyal izolasyonu sağlayabilenlere dayanıyor. Ama bu süreçte bu pandemi göstermiştir ki Türkiye’nin sağlık, eğitim, savunma ama üretmeden hiçbir şeyin olmayacağı son derece nettir. Koronavirüs bizim bilmediğimiz bir virüs değil. Zaman zaman küçük kedi ve köpeklerde karşımıza çıkan bir sektörden, mücadeleden bahsediyoruz. Ne yazık ki yıllardır söylediğimiz doğayı tahrip etmeyelim, sağlıklı kaliteli üretim yapalım, tabiatın dengesini bozmayalım gerçeğini işte son 10 yıldır tüm dünyayı tehdit ediyor. Sars, Mers, domuz gribi gibi tüm bunların hayvandan insana enfekte edilen bir salgından bahsediyoruz” dedi.

Muğla genelinde Koronavirüse karşı tüm tedbirlerin alındığını dile getiren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Sosyal izolasyona, kişisel hijyeninize neye ihtiyacını varsa ilçe müdürümüz aracılığıyla temin edilecektir. Bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde kapıdan girdiğimiz uygulamayı yapan yoktur diye düşünüyorum. Şu an Muğla’nın 13 İlçesinde de İl Müdürlüğümüz bünyesinde de uzaktan ateş ölçerimiz, dezenfeksiyonla ilgili önlemlerimiz yerindedir. Gerekli tedbirlere uyduğumuz sürece bunu da atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak toplantıda, Koronavirüsün ülkemize ve tüm dünyaya tarımın ve hayvancılığın en doğru şekilde yapılması gerektiğini öğrettiğini söyleyerek “Şunun altını çizmek istiyorum: Covid-19 tüm dünyaya göstermiştir ki tarımın, hayvancılığın en doğru şekilde yapılması gerektiğini, üretimin en sağlıklı şekilde yapılması gerektiğini ve Türkiye’nin ve tüm dünyanın iyi tarım uygulamalarında kesinlikle en önde olması gerektiğini bir kez daha ispatlamıştır. Dolayısıyla sahada her türlü riski göze alarak çalışan siz kıymetli mesai arkadaşlarıma Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin, Sayın Valimiz Esengül Civelek Hanımın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgi ve selamlarını iletiyorum. Muğla içindeki tüm İl Tarım Müdürlüğü’nün çalışanları sahada çalışmaya, üretmeye devam ediyorlar” diye konuştu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki toplantısının ardından Seydikemer’e geçerek üreticileri yerinde ziyaret etti.

Saylak'tan Moral Ziyareti
Saylak'tan Moral Ziyareti
Saylak'tan Moral Ziyareti
Saylak'tan Moral Ziyareti
Saylak'tan Moral Ziyareti

Bakmadan Geçme