'Sanayide elektrik kesintisi çiğ süt üreticisini vuracak'

Seydikemer İYİ Parti ilçe Başkanı Sevgi Nurten Güler elektrik kesintisi ile ilgili oluşabilecek olumsuzluklar için uyarılarda bulundu. Güler 'Seydikemer'de 150 ton Süt üretilmekte Süt üreticilerimiz mağdur edilmesin' dedi.

  • 794
'Sanayide elektrik kesintisi çiğ süt üreticisini vuracak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’de 150 ton Süt üretilmekte Süt üreticilerimiz mağdur edilmesin” diyen Seydikemer İYİ Parti ilçe Başkanı Sevgi Nurten Güler Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Baskanı Turgut Tokmak‘ın açıklamalarını paylaştı.  
Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Baskanı Turgut Tokmak’ın yaptığı açıklamada  “Tüm süt üreticilerimizin dikkatine! Bugün Tüm Türkiye'de organize sanayi bölgelerinde bölgesel olarak belirli günlerde doğalgaz ve elektrik kesintisi yapılacağı yönünde haber ile şok olduk ve birçok süt sanayicisi 23 Ocakta ve diğer kesinti yapılacağı günlerde süt alamayacaklarını bildirdiler.
Sanayiye arzın hiçbir şekilde durdurulamadığı ve son bir yıldır girdi maliyetleri sebebiyle çok sıkıntılı günler geçiren süt sektörü için bu alınan kararlar sıkıntıları daha da  derinleştirecektir. Süt sektöründe diğer sektörler gibi arzı kısıtlama ve sütü bekletme şansı olmadığı için özellikle süt sektörü için, Türkiye hayvancılığının daha da gerilememesi için üreticiler olarak bu enerji kısıtlamalarından süt sanayicisi için devletimizden pozitif ayrımcılık istiyoruz. Elbette ki çok zor ve öngörülemez bir süreçten geçiyoruz. Özellikle önümüzdeki 10 gün boyunca kış şartlarının ağırlığından dolayı doğalgaza ve elektriğe olan ihtiyacımız maksimum seviyededir, devletimiz de  halkımızı kışın soğukta bırakmamak için böyle bir karar almıştır. Ancak gıda sektörü de artık çok stratejik öneme sahiptir. Elimizdeki mevcut kaynaklarında eritilmemesi için daha titizlikle bazı kararların alınması gerekmektedir.
İnşallah değerli devlet büyüklerimiz de bizim düşündüğümüz gibi düşünüp daha sürdürülebilir bir formül üreteceklerdir diye ümit ediyorum.Gelişmelerden üreticilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi. Haber

Bakmadan Geçme