SALI PAZARI BAYRAMIN İLK GÜNÜ YİNE KURULACAK

Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, bu konuya netlik getirdi.

  • 2604
SALI PAZARI BAYRAMIN İLK GÜNÜ YİNE KURULACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mübarek Ramazan bayramının 4 Haziran Salı günü olması nedeniyle Fethiye'de Salı pazarı bayrama denk gelince pazarın kurulup kurulmayacağı merak konusu olmuştu. Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, bu konuya netlik getirdi. Hıra,  ''Bayramın ilk günü pazarcı esnafı Salı pazarındaki yerini alacak. Bayramın ilk gününde salı pazarı kurulacak'' ifadelerini kullandı.  

Fethiye Salı pazarından vatandaşların Ramazan bayramının ilk gününde sebze ve meyveden her türlü giyim eşyasına kadar eksiklerini giderebileceğini ifade eden Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yaz mevsiminin etkilerini göstermesi ile birlikte sebze ve meyvede fiyatların da düşmeye başladığını ifade etti. Fethiye Salı pazarında domates 1,5-2,5 TL arasında satılırken, biber fiyatları da kilosu 2-2,5 TL'ye geriledi. Salatalık 1 TL civarında satılırken, diğer sebze ve meyvelerde de fiyatlar az da olsa aşağıya doğru inmeye başladı.  
Hıra, ''Sebze ve meyve fiyatlarında artık yaz tarifeleri başladı. Yazın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatlarında ciddi düşüşler var. Domates 1,5 ila 2,5 TL arasında seyrediyor. Biber fiyatları 2-2,5 ya da 3 TL aralığında değişiyor. Salatalık 50 kuruş ile 1 TL arasında değişiyor. Meyvelere gelince kavun boyuna göre adet bazına baktığınız zaman 3,4, 5 TL arasında değişiyor. Kayısı 5, 6 TL, şeftali yine aynı 5, 6 TL civarında. Artık yazın fiyatlar gayet makul. Vatandaşlarımız rahatlıkla huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabiliyorlar. Haftaya da nasip olursa bayram. Bayramın 1. günü rutin olarak pazarlarımız açık, devam edecekler. Vatandaşlarımıza ağız tadıyla mutlu, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme