Salgın günlerinde sanat eğitimi alıyorlar

Muğla'da okulların tatil olmasından dolayı, çoğu öğrencilerden oluşan bir grup zamanlarını tiyatro eğitimi alarak geçiriyor. Muğla Emek Tiyatrosu'nda eğitim gören ilk 20 kursiyer, 8 haftalık eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı.

  • 1145
Salgın günlerinde sanat eğitimi alıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'da okulların virüsten dolayı tatil olmasından dolayı üniversite ve lise öğrencileri, uzaktan eğitim saatleri dışındaki zamanlarını "Tiyatro, temel oyunculuk ve kamera önüne geçiş" eğitimlerine katılarak değerlendiriyor. 
Muğla Emek Tiyatrosu'nun kurucusu ve eğitimcisi Fethi İnci'den 8 hafta ders alan kursiyerler, yaklaşık 2 ayda sanat adına çok şeyler öğrendiklerini belirterek, "Virüsten dolayı okullarımız kapalı. Bazılarımız uzaktan eğitim alıyor. Boş zamanlarımızı sanat faaliyetleriyle değerlendirmek istedik. Hem oyunculuk hem de kamera önüne geçiş eğitimi aldık. Muğla'da sık sık sinema ve TV dizileri çekiliyor. Biz de derslerimizin dışındaki zamanlarda çekimlere katılmak istiyoruz. İlk adımı bu eğitimi alarak başladık" dediler. Aynı zamanda bir oyunculuk ajansına da bağlı olduklarını belirterek, gelecek rol tekliflerini beklemeye başladıklarını söylediler. 
Sağ elinden engelli olan tiyatrocu ve eğitimci Fethi İnci de, pandemi sürecinde sanatla ilgilenmek isteyen insanlarla bira arada olmanın ve az da olsa bir şeyler öğretebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. İnci "Yapılan eğitimlerde katılımcı arkadaşların azmini ve hırsını görünce başarının uzak olmadığını sadece istemenin yeterli olduğunu gördüm. İlk etaptaki arkadaşlar kursları başarıyla tamamladılar. Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.
İnci, Muğla'nın doğal bir film platosu olduğunu, bu yüzden sürekli film ve dizilere ev sahipliğini yaptığını hatırlattı ve eğitim alanların rol bulmada zorluk çekmeyeceklerini söyledi.
 

Bakmadan Geçme