Saklıkent Kanyonu'nda Likya esintileri

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Saklıkent Kanyonu'nda Ressam Ali Rıza Başarır tarafından yapılan 'Işıklar Ülkesi Likya' resim ve heykel sergisi vatandaşlarla buluştu.Seydikemer Belediyesi destekleriyle Saklıkent Kanyonu girişinde açılan sergide, 35 resim, strafor ve betondan yapılan heykel ile Likya dönemi lahitleri göz kamaştırdı. Serginin açılışına Likya dönemi kıyafetleriyle katılan Ressam Ali Rıza Başarır, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

  • 1424
Saklıkent Kanyonu'nda Likya esintileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saklıkent Kanyonu girişinde ilk kez yapılan serginin açılış törenine Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Muğla eski Milletvekili Ali Boğa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, STK ve siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, serginin amacının Seydikemer'in güzelliklerini, tarihini bölgeye gelen turistlere tanıtmak olduğunu söyledi.

Serginin Seydikemer'in incisi doğa harikası Saklıkent’te açılarak daha fazla insana da ulaşılacağını belirten Gökçekuyu, "Serginin tanıtımı noktasında katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Gelen misafirler de doğal güzelliğin yanında Seydikemer'in tarihini görmüş olacaklar" dedi.

 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de, “Kanyonda ilk kez bir resim sergisi yapılıyor. Saklıkent bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Buranın tanıtımı için bu tür faaliyetleri çoğaltmayı planlıyoruz. Ressam Ali Rıza Başarır bugüne kadar Seydikemer için pek çok sergi gerçekleştirdi. Bu sergi mutlaka amacına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Ressam Ali Rıza Başarır ise sergide milattan önce 150 ile milattan sonra 350 yıllarında yaşayan Likya uygarlığından eserlerin yer aldığını dile getirdi.Likya Uygarlığı'nınSeydikemer, Fethiye, Kaş ile Dalaman arasında yaşadığını anlatan Başarır, binlerce kişinin geldiği Saklıkent'te eserleriyle Likya dönemine ışık tutmak istediğini kaydetti.Sergi, 8 Eylül'de sona erecek.

Bakmadan Geçme