Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, daire amirleri ile yaptığı toplantıda 2019 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve bütün daire amirleri hazır bulundu.

  • 954
Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Şahiner, “Turizm sezonunda bir sorun yaşanmadı. Tüm kurum ve kuruluşlar gerekli hassasiyeti gösterdi. 2019 yılında 157 bin yaklaşık 160 bin nüfusumuz oldu diyebiliriz. Her yıl 3-4 bin civarında artan bir nüfusumuz var. Yaz mevsiminde nüfusumuzun 1-1,5 milyonları bulduğunu biliyoruz” dedi.
NÜFUSUMUZ SÜREKLİ ARTIYOR
Toplantıda 2019 yılı hakkında bilgiler aktaran Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “2019 yılını tamamlıyoruz. 2020 yılına girmemize az bir zaman kaldı. Devlet çarkları bir fabrikanın çarkları gibi çalışması çok önemlidir. Toplantıların verimli geçmesi adına sizlerin katılımı çok önemli. 2019 yılında 157 bin yaklaşık 160 bin nüfusumuz oldudiyebiliriz. Her yıl 3-4 bin civarında artan bir nüfusumuz var. Yaz mevsiminde nüfusumuzun 1-1,5 milyonları bulduğunu biliyoruz. Fethiye’yi bu anlamda yaz ve kış dönemi olarak ikiye ayırabiliriz. Kış döneminde de trafik ve otopark sorununu konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.
DENETİMLER YAPILDI
Şahiner, “29 bin öğrenci, 4 bin üniversite öğrencimiz var. Turizm sezonunda bir sorun yaşanmadı. Tüm kurum ve kuruluşlar gerekli hassasiyeti gösterdi. Denetleme ekibimiz hanutçuluk konusunda bin 319 kişi veya işletmeyi denetledi. İnşaat yasağı, çevre ve gürültü kirliliği, insan sağlığı ile ilgili bin 409 işletme ve kişi denetlenmiş. Yeme-içme işletmelerinde hijyenin sağlanması konusunda 2 bin 089 kontrol gerçekleştirilmiş. Yamaç paraşütü uçuşlarında son rakama 162 bin bu değişebiliyor. Ufak tefek üzücü kazalar oldu ama bu konuda tedbirler alınmaya çalışılıyor. Bunun yanında günübirlik tekneler ve diğer konularda da denetimler yapıldı, cezai işlemler uygulandı. Turistik faaliyetlerin sıkıntısız ve sorunsuz yürütülmesinde ilgililerin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Turizm ilçemizin önemli gelir kaynaklarından. Tüm kurumlarımızı gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yaz döneminde misafirlerin ağırlanması konusunda mesai mefhumu gözetmeden görev yaptılar” diye konuştu.
İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Yaşadığımız sıkıntılardan birisi de körfez kirliliği oldu. 24 Aralık Salı günü Valimiz başkanlığında Muğla’da diğer ilgililerin yer aldığı bir toplantı yapacağız. Fethiye’mizin deniz ve doğa güzelliğini korumak Körfezimiz ve ormanlarımızı korumak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin insani sorumluluğudur. 2020 yılında bütün kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere herkes üzerine ne düşüyorsa yapmasını rica ediyorum.”

Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'
Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'
Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'
Şahiner, 'Turizm sezonunu sorunsuz geçirdik'

Bakmadan Geçme